Категорія: | Дерево-Сад Яблуні |
Форма рослини: | Дерево |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Яблуня "Трініті"- (літній) середина-кінець серпня. Яблуня "Мелба"- (літній) середина липня. Яблуня "Сніжний Кальвіль"- (осінній) друга половина вересня. |
Колір плодів: | Яблуня "Трініті"- темно-бордовий. Яблуня "Мелба"- світло-зелений. Яблуня "Сніжний Кальвіль"- від салатового до медово-жовтого. |
Колір мʼякуші: | Яблуня "Трініті"-червоний. Яблуня "Мелба"- молочно-білий. Яблуня "Сніжний Кальвіль" - білий. |
Колір листя: | Яскраво-зелений |
Вага плодів: | Яблуня "Трініті"-170-200 г. Яблуня "Мелба"- 150-200 г. Яблуня "Сніжний Кальвіль"-120-160 г. |
Смак: | Яблуня "Трініті"- кисло-солодкий. Яблуня "Мелба"- кисло-солодкий. Яблуня "Сніжний Кальвіль"- кисло-солодкий. |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -28 °C |
Яблуня "Трініті"- новий червоном'ясий сорт яблук. Термін дозрівання – середина-кінець серпня. Зростання слабке (ідеально підходить для невеликих садів). Сорт зимостійкий, стійкий до хвороб, швидко входить у плодоношення. По науці сік цього сорту близький за властивостями гранату до соку. Плоди масою близько 170-200 г, темно-бордові, м'якоть червона. Смакові якості плодів високі, кисло-солодкий. Аромат стає все кращим і кращим у міру дозрівання. Дерева врожайні, скороплідні.
Яблуня "Мелба". Сорт: літній. Середня вага: 150-200 грам (плода). Термін зберігання: місяць. Колір: білий з червоними смугами. М'якуш: молочно-білий. Стиглість: середина липня. Стійкість до захворювань: висока. Мелба відомий у всьому світі вже понад сторіччя. Користується великим успіхом у садівників завдяки якісному врожаю. Колір плодів буває світло-зеленим, а коли яблука встигають, то вони стають білувато-жовтими з легким рожевим рум'янцем. У яблуні Мельби дуже соковита та смачна м'якоть з неймовірним ароматом, який схожий на запах цукерки, але з кисло-солодким смаком.
Яблуня "К. Сніжний". Плоди середнього та великого розміру 120-160 г, світло – зеленого кольору, при дозріванні світло – жовтого, на сонячній стороні оранжево – кремова засмага. Шкірка суха, гладка, після зберігання стає маслянистою та ароматною, м'якоть біла, щільна, гарного смаку. У льоху зберігаються до січня. Знімна стиглість настає у другій половині вересня, споживча — у середині жовтня. Сорт народної селекції. Вживають у свіжому вигляді, мочать, роблять варення та джеми.