Категорія: | Азіміна |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 5-8 м |
Місяць дозрівання: | Кінець вересня-початок жовтня |
Термін дозрівання: | Середній |
Колір плодів: | Світло-зелений |
Колір мʼякуші: | Кремовий |
Кісточка: | Відокремлюється добре |
Вага плодів: | 170-200 г |
Смак: | Ніжний, солодкий, вершково-фруктовий з нотками іриски |
Перші плоди: | 3-4 рік |
Морозостійкість: | до -28 °C |
Укриття на зиму: | Перші 2-3 роки |
Особливості: | Саджанці азіміни сортові, прищеплені, з розплідника Італії. Інформацію, щодо висоти саджанців уточнюйте індивідуально |
Цей сорт, селекціонований у дикій природі В. Б. Уордом у Рашвіллі, штат Індіана, у 1950 році, є постійним фаворитом серед садівників. Плоди мають кругло-овальну форму та мало насіння, середньою масою близько 170 г, найбільші досягають маси 300-400 г. Плід має дуже ніжну та смачну м'якоть, має вершково-фруктовий та насичено-ірисковий смак. Врожайність 9-10 кг з дерева.
Дозрівання: кінець вересня – початок жовтня. Стійкість до хвороб висока. Особливістю рослини є його висока зимостійкість та стійкість до весняних заморозків. Для кращого запилення слід висаджувати з іншими сортами.
Виграв найкращий фрукт на фестивалі Pawpaw в Огайо в 2011 році. Морозостійкість -28 °C.Саджанці азіміни сортові, прищеплені, з розплідника Італії. Інформацію, щодо висоти саджанців уточнюйте індивідуально.
Щеплені сорти азіміни зберігають сортність - 100%. Вирощені з насіння, зберігають сортність - 60%.