Категорія: | Ківі |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Злегка кислий |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1-2 м |
Висота дорослої рослини: | 7-8 м |
Стебло: | Дерев'янисте, витке |
Місяць дозрівання: | Середина жовтня |
Термін дозрівання: | Середній |
Колір плодів: | Темно-коричневий |
Врожайність: | 65 кг |
Вага плодів: | 60-90 г |
Смак: | Кисло-солодкий, соковитий, ароматний |
Перші плоди: | 3-4 рік |
Морозостійкість: | до -30 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Особливості: | Жіночий сорт |
Ківі Бруно - дуже популярний промисловий сорт середнього терміну дозрівання в Європі. Саджанці ківі отримані вегетативним шляхом від маточних дерев. Плодоносити починають на 3-4 й рік. Рослини - середньо-рослі ліани, мають округлі, з загостреним кінчиком і серцеподібною основою листя. Квітки жіночого типу, в основному поодинокі, цвіте Бруно в кінці травня, цвітіння триває 10 - 12 днів. Плоди ківі Бруно великі 60 - 90 г, мають темно-коричневе забарвлення, опушені. М'якоть соковита, зеленувато-жовтого кольору, ароматна, солодко-кислого смаку, містить понад 10% засвоюваних цукрів, більше 125 мг на 100 г вітаміну С і 115 мг на 100 г вітаміну PP.
Плоди відрізняються підвищеним вмістом калію, кальцію і магнію. У плодах в два рази менше пектинових речовин в порівнянні з сортами Хейворд і Монті. Солодко-кислий смак обумовлений підвищеним вмістом органічних кіслот. Дозрівання і збирання врожаю з другої декади жовтня, збереження плодів на рослині та в сховищі в середньому до 4 місяців. Транспортабельність плодів висока. Урожайність сорту Бруно на шостий рік плодоношення склала близько 65 кг з однієї рослини. Морозостійкість до - 30 ° С.