Категорія: | Фундук |
Форма рослини: | Дерево/Кущ |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | до 4 м |
Наявність колючок: | Відсутні |
Місяць дозрівання: | Вересень-жовтень |
Термін дозрівання: | Середньопізній |
Колір плодів: | Коричневий |
Врожайність: | 5 кг |
Вага плодів: | 3.3 г |
Смак: | Горіховий, волокнистий, насичений |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | до -30 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Особливості: | Саджанці вегетативного розмноження |
Старий широко поширений сорт у Західній Європі, ймовірно, виник Іспанії. Був основним сортом, що росте у штаті Орегон, США, для торгівлі у шкаралупі. Дуже енергійний, утворює велике дерево. Лушпиння довше горіха, відкривається, і горіх вільно випадає. Горіхи великого розміру коричневого кольору. Після підсмажування шкірка не дуже добре відокремлюється від ядра.
Сорт Барселона дуже продуктивний, виробляє середні та великі сферичні форми коричневі горіхи з оболонкою середньої товщини, що дає 39-43% виходу ядра. Середня вага ядра 1,6 г, вага горіха 3.3 г. Смак ядра добрий. Якість бланшування ядра середня. Ядро має досить багато волокон у вологому кліматі, але відмінна якість ядра було відзначено на Барселоні в більш сухих районах, таких як Марлборо та Вайрарапа. Запилювачі, що рекомендуються: Tonda Gentile delle Langhe (Trilobata) Butler, Lansing, Imperiale di Trebisonda, Кофорд, Мортарелла і Чудо з Боллвіллера.