Категорія: | Фундук |
Форма рослини: | Дерево/Кущ |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | до 4 м |
Наявність колючок: | Відсутні |
Місяць дозрівання: | Кінець серпня |
Термін дозрівання: | Дуже ранній |
Колір плодів: | Світло-коричневий |
Врожайність: | 5-6 кг |
Вага плодів: | 2,6 г |
Смак: | Ароматний, горіховий |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -25 С °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Особливості: | Саджанці вегетативного розмноження |
Ранньостиглий сорт італійського походження, широко поширений у П'ємонті. Дерево середньої сили росту, напіврозкидисте з гарною продуктивністю. Плоди круглі, а іноді трилопатеві, світлого кольору, середнього розміру, ядро кругле, середнього розміру (1.2 г), маса горіха 2.60 г. Горіх має гарну форму (круглу), яка цінується в кондитерській промисловості, оскільки це зменшує можливість розриву горіха під час механічного очищення.
Калібр ядра становить близько 11-13 мм, і він є кращим для промисловості, порівняно з вищими калібрами в інших сортів (наприклад, Tonda Gentile Romana). Оболонка горіха тонка, а перисперма має зменшену товщину: ці якості важливі для механічної обробки та врожайності. Ядро дуже добре піддається бланшування, має прекрасний смак і аромат, і тому має великий попит. Врожайність: 2.0-2.5 тонн/га. Плоди дозрівають наприкінці серпня. Сорт має високий вихід ядра (45.5%), особливо для сприятливих років - до 50%. Запилювачі: Tonda Gentile Romana та Camponica.