Категорія: | Фундук |
Форма рослини: | Дерево/Кущ |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | До 5 м |
Місяць дозрівання: | Кінець серпня-початок вересня |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Світло-коричневий |
Врожайність: | 6-10 кг |
Вага плодів: | 2,5 г |
Смак: | Горіховий, солодкий |
Перші плоди: | 3-4 рік |
Морозостійкість: | - 18/-25 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Особливості: | Рекомендований для кондитерської промисловості |
Випущений державним університетом штату Орегон у 2008 році. Кущ компактний, крона менша за Барселону на 12%, форма сприяє гарному проникнення світла. Хоч сила зросту та кущ менші за інші сорти, урожайність вища ніж у багатьох. Середня маса горіхів становить 2,5 г., тоді як маса ядра 1,1 г. Масова частка ядра - 49%, вони добре бланшуються, мають кілька пліснявих ядер. Сирі ядра привабливі і мають мало клітковини на своїх світло-коричневих обгортках. Горіхи випадають з покриви при повній стиглості. Ямхіл достигає на 10-14 днів раніше, ніж Барселона. Горіхи зібрані в грона по 4-5 шт., покрива по довжині горіха. Це ранньостиглий та дуже врожайний сорт.
Цвітіння раннє, одночасно з Вепстером та Сакаджавеєю. Жіночі алелі 8 та 26, рекомендовані для наступних запилювачів: Сакаджавея (25%), Йорк (25%), Гамма (50%), Доріс, Вепстер та Джефферсон також підходять.
Має високу стійкість до брунькового кліща. Рекомендований для кондитерської промисловості, зони морозостійкості 6b-8.