Фундук "Ямхіл"

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 2 роки: 1-1,5 м
Розмножено: Ділення куща
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Фундук
Форма рослини: Дерево/Кущ
Запилення: Потребує запилювача
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 3-4 м
Висота дорослої рослини: До 5 м
Місяць дозрівання: Кінець серпня-початок вересня
Термін дозрівання: Ранній
Колір плодів: Світло-коричневий
Врожайність: 6-10 кг
Вага плодів: 2,5 г
Смак: Горіховий, солодкий
Перші плоди: 3-4 рік
Морозостійкість: - 18/-25 °C
Укриття на зиму: Не потребує
Особливості: Рекомендований для кондитерської промисловості
Опис

Випущений державним університетом штату Орегон у 2008 році. Кущ компактний, крона менша за Барселону на 12%, форма сприяє гарному проникнення світла. Хоч сила зросту та кущ менші за інші сорти, урожайність вища ніж у багатьох. Середня маса горіхів становить 2,5 г., тоді як маса ядра 1,1 г. Масова частка ядра - 49%, вони добре бланшуються, мають кілька пліснявих ядер. Сирі ядра привабливі і мають мало клітковини на своїх світло-коричневих обгортках. Горіхи випадають з покриви при повній стиглості. Ямхіл достигає на 10-14 днів раніше, ніж Барселона. Горіхи зібрані в грона по 4-5 шт.,  покрива по довжині горіха. Це ранньостиглий та дуже врожайний сорт.

Цвітіння раннє, одночасно з Вепстером та Сакаджавеєю. Жіночі алелі 8 та 26, рекомендовані для наступних запилювачів: Сакаджавея (25%), Йорк (25%), Гамма (50%), Доріс, Вепстер та Джефферсон також підходять.

Має високу стійкість до брунькового кліща.  Рекомендований для кондитерської  промисловості, зони морозостійкості 6b-8.