Категорія: | Горіх пекан |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Бажано запилювач |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 4-5 м |
Висота дорослої рослини: | 5-10 м |
Місяць дозрівання: | Початок жовтня |
Термін дозрівання: | Середній |
Колір плодів: | Солом'яний |
Колір мʼякуші: | Білий |
Щільність плодів: | Щільний |
Вага плодів: | 8-10 г |
Смак: | Горіховий, насичений, ароматний |
Перші плоди: | 4-5 рік |
Морозостійкість: | -28 °C |
Укриття на зиму: | Перші 1-2 роки |
Отриманий від схрещування сортів Брукс (Brooks) і Еллі (Alley), це витончене листяне дерево було виведено між 1922-1923 роками в штаті Джорджія, США. Горіх пекан "Каддо" (Caddo) - високорослий горіх. При правильній обрізці виростає до 5 м, без обрізки до 10 м . Завдяки своїй розлогості, сильнорослості та красивому глянцевому листі, це чудове дерево чудово підійде для прикраси та затінення Вашої ділянки. Саме тому, в Україні, горіхи пекан стрімко набирають популярність для вирощування не тільки заради надзвичайно смачних плодів, а й для озеленення ділянки та формування ландшафтного дизайну.
Сорт Каддо (Caddo) - високоврожайний горіх. Під час проведення експериментальних випробувань, проведених Міністерством сільського господарства США, урожайність сорту "Каддо" (Caddo) перевищила врожайність більшості інших сортів пекану. Цвітіння: остання декада квітня – перша декада травня. Горіхи пекана, досить маленького розміру, досягають 4 см завдовжки, але якість горіхів даного сорту – виняткова. Подовжене ядро солом'яного кольору, наповнене чудовим горіховим смаком та ароматом. Форма ядра – видовжена, вихід ядра – 55%. Оболонка ядра - тонка, що легко роздавлюється. Сорт стійкий до парші. Висока морозостійкість, до -28 °С.
Сорту необхідні запилювачі, найкращими з яких є сорти Пекан " Елліот " (Elliot) та Пекан " Канза " (Kanza), які Ви можете придбати у нашому інтернет-магазині. Пекан є популярним горіхом для застосування у харчовій промисловості. Насичений смак і аромат роблять пекан незамінним інгредієнтом, що використовується в різноманітних кондитерських виробах.