Абрикос "Ананасний"

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1-2 роки : 150 - 180 см
Розмножено: Прищеплено
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Абрикос
Форма рослини: Дерево
Запилення: Бажано запилювач
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 3-4 м
Висота дорослої рослини: 3.5-5 м
Місяць дозрівання: Друга половина липня - початок серпня
Термін дозрівання: Середньоранній
Колір плодів: Світло-жовтий з невеличким, ледь помітним румянцем з сонячного боку
Колір мʼякуші: Жовтий
Щільність плодів: Щільні
Кісточка: Відокремлюється добре
Вага плодів: 50 г
Смак: Солодко-кислуватий з нотками ананасу
Перші плоди: 2-3 рік
Морозостійкість: - 27 °C
Укриття на зиму: Не потребує
Опис

Сорт української  селекції, отриманий в ботанічному саді в Криму. Високоврожайний сорт зі стабільним плодоношенням. Підходить для вирощування у всіх зонах України. Відрізняється  високою зимостійкістю та стійкістю до хвороб. Сорт "Ананасний" прекрасно себе почуває та плодоносить без багаторазових обробок різними хімічними препаратами від хвороб плодових дерев.

Одними з переваг сорту є: висока смакова якість плодів, повністю самозапильний сорт (для збільшення врожайності все ж рекомендується висаджувати поряд з запилювачами), висока та середньо-літня врожайність (починає плодоносити на 3-тій рік). Ананасний - популярний промисловий сорт в українських садівників.

Абрикоси великого розміру, а саме до 50 грамів, одномірні. Ананасний - смачні солодко-кислуваті абрикоси з жовтою, дуже соковитою м'якотю, схожою на ананас, що легко відділяється від кісточки. Абрикоси сорту "Ананасний" світло-жовтого кольору з невеличким, ледь помітним румянцем з сонячної сторони та трохи приплюснуто-овальної форми. Шкірка плодів тоненька, шершава, в міру еластична.

Термін дозрівання: друга половина липня - початок серпня в залежності від кліматичних умов. Товарність та транспортабельність плодів абрикос Ананасний висока, термін зберігання - декілька тижнів. Ідеально підходять для вживання у свіжому вигляді, консервації варення, джемів, компотів та соків.