Категорія: | Абрикос |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 5-7 м |
Місяць дозрівання: | Друга половина липня |
Термін дозрівання: | Середньоранній |
Колір плодів: | Яскраво-червоний |
Колір мʼякуші: | Ніжно-помаранчевий |
Колір листя: | Яскраво-зелений |
Щільність плодів: | Щільне |
Кісточка: | Відокремлюється добре |
Вага плодів: | 80-100 г |
Смак: | Солодкий |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 25 °C |
Абрикос"Біг Ред". Дозріває абрикос сорту Біг Ред у другій половині липня. Особливістю абрикосу сорту “Біг Ред” є яскраво-червоне забарвлення, яке надає товарного вигляду та гарної транспортабельності. Цей сорт вивели спеціально для промислових цілей. Зібрані абрикоси можуть зберігатись до тижня, не втрачаючи свого товарного вигляду. Плоди добре тримаються на гілках. М'якуш плода щільний, соковитий і ароматний. Взяті з розплідника саджанці абрикоса можна садити навесні, або восени, в період закінчення, або вегетації, що ще не почався. Саджанець має добре укорінитися до заморозків. Можна успішно вирощувати абрикос цього сорту на території України, оскільки рослина стійка до захворювань та добре переносить холодні зими.
Абрикос богатий на вітаміни групи В, А і С, а також містить вітамін Е. До складу плоду абрикоса входять такі мікроелементи, як: залізо, калій, магній, фосфор, йод і натрій. Абрикоси є чудовим джерелом бета-каротину, завдяки чому покращують зір. Вживання в їжу плодів абрикосу допомагає знизити кров'яний тиск, зменшує ризик виникнення інсульту, збільшує рівень гемоглобіну, знижує концентрацію холестерину. Чинить позитивний вплив також на систему травлення, підшлункову залозу, покращує пам'ять. Кісточки абрикоса також придатні для вживання в їжу і мають цілий набір корисних речовин. Абрикос можна їсти свіжим, а можна приготувати з нього компоти, варення чи засушити. Також плоди можна додати до каші, десерту або навіть згасити з м'ясом. Абрикоси можуть стати чудовим доповненням до багатьох страв.