Категорія: | Абрикос |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Кінець серпня |
Термін дозрівання: | Пізній |
Колір плодів: | Темно-бордовий |
Колір мʼякуші: | Темно-червоний |
Кісточка: | Відокремлюється добре |
Вага плодів: | 40-50 г |
Смак: | Кисло-солодкий |
Перші плоди: | 1-2 рік |
Морозостійкість: | - 30 °C |
Особливості: | Абрикос+алича |
Абрикос Чорний персиковий (гібрид) — вдалий міжродовий гібрид абрикосів і аличі, що успадкував від батьків найцінніші якості: невибагливість, врожайність, високу товарність. У абрикоса пізній термін цвітіння — він не боїться заморозків і вважається одним з кращих зимостійких абрикосів для домашнього та промислового вирощування. Зняті плоди використовують для споживання у свіжому вигляді й приготування зимових заготовок — компотів, варення, повидла тощо. Дерево 3-4 м заввишки, за способом розгалуження нагадує кущ. Самоплідний — для підвищення врожайності бажана присутність на ділянці аличі або сливи. Перший урожай — на 2-3 рік після посадки. Врожайність — 25-35 кг з дерева. Плід — округло-овальної форми кістянка масою 40-50 г. Шкірка — темно-бардового забарвлення, тонка і щільна. М’якуш — кольором від зеленувато-червоного до криваво-червоного, середньої щільності та соковитості, кисло-солодкого приємного смаку і ароматом абрикоса. Кісточка відділяється легко. Зимостійкість — висока, не боїться заморозків.