Категорія: | Азіміна |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | до 4 м |
Наявність колючок: | Відсутні |
Місяць дозрівання: | Жовтень |
Термін дозрівання: | Середньопізній |
Колір плодів: | Світло-зелений, жовтий |
Колір мʼякуші: | Кремовий |
Щільність плодів: | М'яка |
Кісточка: | Відокремлюється добре |
Вага плодів: | 200-300 г |
Смак: | Тропічний, солодкий, кремовий |
Перші плоди: | 3-4 рік |
Морозостійкість: | до -25 °C |
Укриття на зиму: | Перші 2-3 роки |
Особливості: | Саджанці азіміни сортові, прищеплені, з розплідника Італії. Інформацію, щодо висоти саджанців уточнюйте індивідуально |
Сорт має ніжну, вершкову жовто - помаранчеву м'якуш з чудовим тропічним смаком. Морозостійкість до -22, - 25 С. Плоди великі, овальні та округлі, з невеликою кількістю насіння та чудовим ароматом. Дозріває у середині сезону.
До дозрівання відтінок шкірки зелений, потім він набуває жовтого або коричневого кольору. Тонка шкірка без проблем зчищається ножем. Усередині знаходиться кремовий відтінок м'якуші. Консистенція ніжна, м'яка, як у стиглого авокадо чи вершкового сиру. У їстівній частині заховано велике коричневе насіння, що розташовується одним кінцем до центру. Ягоди дозрівають не всі одночасно, а в різний час. Дозрілі відриваються і падають униз. Через добу вони починають гнити, тому вживати їх потрібно відразу ж. Зберігання у свіжому вигляді вони не підлягають.
Саджанці азіміни сортові, прищеплені, з розплідника Італії. Інформацію, щодо висоти саджанців уточнюйте індивідуально.
Щеплені сорти азіміни зберігають сортність - 100%. Вирощені з насіння, зберігають сортність - 60%.