Категорія: | Груша |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Бажано запилювач |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Висота дорослої рослини: | 3- 3,5 м |
Місяць дозрівання: | початок жовтня. |
Термін дозрівання: | Осінньо-зимовий |
Колір плодів: | зелений колір, який при визрівання змінюється на солом'яно-жовтий. |
Колір мʼякуші: | білий. |
Розмір плодів: | великі. |
Вага плодів: | 220-350 г. |
Смак: | дуже ніжний і солодкий, з пікантною кислинкою. |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 27 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Характеристика: | Плоди великих розмірів, грушоподібні. Середня маса плоду 220 350 г. Смак дуже ніжний і солодкий, з пікантною кислинкою |
Один з найбільш великоплідних сортів осіннього дозрівання. Сорт був виведений французькими селекціонерами в розпліднику під назвою Дельбара.
Плоди великих розмірів, мають правильної і дуже привабливою грушоподібної форми. Середня маса плоду 220-350 г. Вага окремих плодів досягає 470 г. Шкірочка зеленого кольору, який при визрівання змінюється на солом'яно-жовтий. М'якоть стиглих плодів білого кольору. Смак дуже ніжний і солодкий, з пікантною кислинкою. На думку більшості дегустаторів, є еталоном смакових якостей груші. Період знімною зрілості доводиться на початок жовтня. Стадія споживчої зрілості настає в жовтні-грудні.
Дерева слаборослі, дуже швидко вступають в плодоношення, вже на другий рік спостерігаються готові кольчатки.
Цінується відмінними продуктивними показниками, транспортабельністю, є еталоном смакових якостей.
Зимостійкість і стійкість до захворювань висока.