Категорія: | Груша |
Форма рослини: | Дерево |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Кінець вересня |
Термін дозрівання: | Осінній |
Колір плодів: | Золотисто-жовтий |
Колір мʼякуші: | Білий |
Вага плодів: | 120 - 200 г |
Смак: | Солодко-терпкий |
Перші плоди: | 1-2 рік |
Морозостійкість: | - 25 °C |
Груша "Кіффер" – сорт груші американської селекції, осіннього терміну дозрівання. Плоди груші Кіффер зазвичай виростають до середньої величини, набагато рідше - великими (вага груші коливається від 120 - 150 до 200 г, іноді найбільші екземпляри можуть досягати 300 - 400 г), овально-грушоподібної або бочкоподібної форми, злегка бугристими у вершини (що надає деяку подібність із плодами айви). Шкірка плодів суха, досить товста, навпомацки — шорстка від іржі. У момент знімання плоди забарвлені у світло-зелений колір, при дозріванні основне забарвлення плодів змінюється на золотисто-жовтий, вся поверхня груші покривається численними великими іржавими точками. Покривне забарвлення виражене слабо на сонячній стороні плода через буро-червоний рум'янець або може бути відсутнім.
М'якуш білий з жовтуватим відтінком, середньої щільності, сильно гранульований біля серця, грубуватий, хрумкий, дуже соковитий, задовільного солодко-терпкого смаку. У лежанні дозрівають приблизно через 2-3 тижні. Без втрати якості груші зберігаються до кінця листопада – початку грудня. Транспортабельність сорту гарна.
Кращі запилювачі: "Бон-Луїз", "Сент-Жермен".