Категорія: | Груша |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Кінець вересня - початок жовтня |
Термін дозрівання: | Зимовий |
Колір плодів: | Зеленувато-жовтий з легким рум’янцем |
Колір мʼякуші: | Біло-кремовий |
Вага плодів: | 200-250 г |
Смак: | Солодкий з приємною кислинкою |
Перші плоди: | 1-2 рік |
Морозостійкість: | - 25 °C |
Груша "Киргизька зимова" - у груші сорту Киргизька зимова плоди довгасто лимонні, одномірні, великі (вага 1 груші - 200-250 грам), кірка тонка, але міцна на дотик, трішки шорстка, зеленувато-жовтого кольору, з легким рум’янцем. М’якуш біла або кремова, дуже соковита і ароматна, масляниста, солодка, з легкою приємною кислинкою, смакові якості високі.
Киргизька зимова – зимовий сорт груші киргизької селекції, відмінно адаптований до кліматичних зон України. Цей сорт груші характеризується високою зимостійкістю, морозостійкістю. Також відрізняється хорошою стійкістю до бактеріального раку, парші, термічним опікам.
Сорт груші Киргизька зимова – самозаплідна. Хоча для отримання рясного врожаю рекомендуємо купити та посадити відразу кілька саджанців груш для перезапилення. Для цього чудово підходять такі сорти груш: Берет Арданпон, Золотиста, Талгарка, Ноябрська, Вітчизняна, Пас Крассан.