Груша "Мадам Балле"

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1-2 роки : 120 - 170 см
Розмножено: Прищеплено
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Груша
Форма рослини: Дерево
Запилення: Потребує запилювача
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Висота дорослої рослини: 2-4 м.
Місяць дозрівання: початок – перша декада жовтня
Термін дозрівання: Зимовий
Колір плодів: зеленого відтінку, при досягненні споживчої зрілості стає жовтого кольору з бурими крапками, вкрита легким червоним рум'янцем.
Колір мʼякуші: жовто-білий.
Щільність плодів: щільні.
Розмір плодів: великі.
Вага плодів: 280 – 350 г., до 500 г.
Смак: солодкий із кислинкою.
Перші плоди: 2-3 рік
Морозостійкість: - 27 °C
Укриття на зиму: Не потребує
Характеристика: осінній сорт груші. Вага плодів – 280 – 350 г. Смак плодів солодкий з кислинкою. М'якуш груш щільний, маслянистий, помірно соковитий, ароматний, жовто-білого кольору.
Опис

Термін дозрівання: початок – перша декада жовтня залежно від кліматичних умов, споживча зрілість настає у листопаді. Термін зберігання у льоху – 3 місяці, у холодильнику може зберігатися 5 місяців.

Французький зимовий сорт груші, отриманий XIX столітті методом селекційного відбору дендрологом Балет М. між сіянцями від вільного запилення груші сорту Бергамот Эсперена. Сорт груші Мадам Балле підходить для вирощування у всіх зонах України. Відрізняється середньою зимостійкістю, стійкістю до парші, потребує обробки препаратами від бактеріального опіку. Крона біля груші Мадам Балле широка, пірамідальної форми, часто плоди зав'язуються на однорічних пагонах.

Переваги сорту: висока смакова якість (дегустаційна оцінка дуже висока 4,6 бала за 5-бальною шкалою), товарні плоди (поодинокі екземпляри часто досягають ваги 600гр.), висока регулярна врожайність.

Груші великого розміру, а саме 280 – 350 грамів. Смак плодів солодкий із кислинкою. М'якуш груш щільний, маслянистий, помірно соковитий, ароматний, жовто-білого кольору. Шкірка плодів щільна, міцна, гладка, з іржавістю, зеленого відтінку, при досягненні споживчої зрілості стає жовтого кольору з бурими крапками, вкрита легким червоним рум'янцем. Плоди конусоподібної форми з усіченою основою.

Термін дозрівання: початок – перша декада жовтня залежно від кліматичних умов, споживча зрілість настає у листопаді. Термін зберігання у льоху – 3 місяці, у холодильнику може зберігатися 5 місяців. Ідеально підходять для вживання у свіжому вигляді, для консервування, сушіння.