Категорія: | Груша |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Кінець вересня - початок жовтня |
Термін дозрівання: | Осінній |
Колір плодів: | Бронзовий |
Колір мʼякуші: | Біло-жовтий |
Вага плодів: | 200-300 г |
Смак: | Солодкий,десертний |
Перші плоди: | 1-2 рік |
Морозостійкість: | - 25 °C |
Груша "Секуї" – японський сорт осіннього терміну дозрівання. Дерево вище за середню силу зростання, зимостійке, стійке до хвороб, щорічне плодоношення, сорт самозапилюється, добре переносить зимові та весняні заморозки. Для отримання великих плодів потрібно сильно проріджувати зав'язь, проріджувати з середини травня до кінця червня. Однією з переваг азіатської груші є швидке вступ у плодоношення вже на 2-3 рік після посадки, а також щорічні високі врожаї. Секу дуже стійка до багатьох видів хвороб, цей сорт можна вирощувати без застосування хімічних препаратів захисту рослин.
Плоди дуже великого розміру, округлі, бронзові, по всій поверхні вкриті білими крапками, масою 200г - 300 г, одномірні, не обсипаються. М'якуш білий з жовтим відтінком,дуже соковитий, ароматний. Смак неперевершений, десертно виражені тони від шоколадних до мускатно-ананасових. Груша Секуї може порадувати не лише смачними та соковитими плодами, але й дуже гарним декоративним виглядом. Досягає у жовтні, зберігається протягом 6 місяців. Саджанці азіатських груш прищеплюються лише на сіянцях диких груш із підщепами айви повністю не сумісна.
Плоди азіатських груш вважаються одними з найдорожчих у світі, в Україні азіатські груші поки що слабко поширені, але з кожним роком кількість шанувальників цих сортів тільки збільшується, варто лише один раз скуштувати ці плоди і ви не зможете забути цей смак.