Категорія: | Хурма |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | до 3 м |
Наявність колючок: | Відсутні |
Місяць дозрівання: | Жовтень-листопад |
Термін дозрівання: | Середньопізній |
Колір плодів: | Жовто-помаранчевий |
Колір мʼякуші: | Яскраво-помаранчевий |
Щільність плодів: | Щільний |
Вага плодів: | 100-200 г |
Смак: | Солодкий, ароматний, м'який |
Перші плоди: | 3-4 рік |
Морозостійкість: | - 22 °C |
Укриття на зиму: | Перші 2-3 роки |
Хурма - Знахідка. Сорт Української селекції, середньо - пізній термін дозрівання. Плоди округлі, жовто-оранжеві, вагою 100-200 г. Терпкості при повному дозріванні майже немає. Зірвані плоди можуть бути досить жорсткими і в'язкими на смак. Але це не проблема, для того щоб плоди повністю досягли, стали м'якими і втратили в'язкість їх потрібно поставити в один пакет або герметичний контейнер разом з стиглими плодами яблук і поставити в тепле місце на дозрівання, чим більше співвідношення яблук тим швидше плоди хурми дозрівають і стають солодкими і без в'язкості.
В середньому їх потрібно протримати десь 3-5 днів і вони повністю втрачають в'язкість і стають м'якими, солодкими з яскраво помаранчевої ароматною м'якоттю. Свіжо зібрані плоди можна ще довгий час зберігати в холодному місці (підвалі або холодильнику), і коли ви хочете поласувати свіжими плодами просто поставити плоди на дозрівання.
Саджанці хурми щеплені на віргінській морозостійкій хурмі, перші 2-3 роки обов'язково потрібно вкривати на зиму. Морозостійкість: -20 ° до -22 °