Мушмула германська "Вестервельд"

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1-2 роки: 1,0 м. - 1,5 м.
Розмножено: Прищеплено
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Мушмула
Форма рослини: Дерево/Кущ
Запилення: Самозапильний
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 3-4 м
Висота дорослої рослини: 2-5 м
Місяць дозрівання: Жовтень-листопад
Колір плодів: Брудно-зелений
Колір мʼякуші: Коричневий
Розмір плодів: 5 см
Смак: Солодкий, яблучно - айвовий
Перші плоди: 3-4 рік
Морозостійкість: - 25 °C
Особливості: Обумовлена ​​багатим складом мікроелементів і вітамінів.
Опис

Мушмула германська - у багатьох країнах Південної і Західної Європи з незапам'ятних часів вирощують незвичайне деревце (іноді кущ) висотою 3-6 м, зі стовбуром діаметром до 15 - 20 см. Це ще один представник сімейства розоцвітих - мушмула германська.

До пізньої осені в кроні помітні плоди округло - сплюсненої форми, дуже нагадують плоди шипшини або глоду, але набагато більші (до 5 см в діаметрі). Брудно-зеленого кольору влітку, у міру дозрівання вони буріють, набуваючи шоколадного відтінку. М'якоть коричневого кольору, м'яка як желейне повидло, з солодким яблучно - айвового смаком.

Заготовляють плоди ще твердими. Вживають після лежання або проморожування.

Плоди дозрівають в жовтні - листопаді і зберігаються на гілках практично всю зиму. Збирають плоди після перших морозів, можна навіть навесні. В плодоношення вступає на 3 рік після посадки. Плоди несозревшіе з терпкістю, а дозрілі солодкі.

Мушмула - світлолюбна рослина, дуже посухостійка, зимостійка рослина. Морозостійкість до - 25 градусів. У молодому віці (до 7 років) воно характеризується активним ростом, який потім знижується, але стрибкоподібно відновлюється після 13 років.

У народі настойку з листя використовують для лікування простудних захворювань горла. Люблять ласувати плодами мушмули тварини і птахи.
 У місцях розведення мушмули з плодів готують різноманітні напої, повидло, їдять їх свіжими і маринованими.
Рослина не переносить застояних грунтових вод. Грунт необхідна слабокисла або нейтральна. Перші роки рекомендовано вкривати.

Користь фрукта мушмули германської обумовлена ​​багатим складом мікроелементів і вітамінів. З огляду на це, рекомендується включити ці плоди в раціон харчування людям, які страждають від гіпертонії, діабету і астми. Корисний фрукт при лікуванні захворювань серця і судин. Крім цього, плоди сприяють виведенню каменів з нирок і покращують стан при кольках. При регулярному споживанні фрукта мушмули германської поліпшується травлення, і очищаються судини і печінку.

Використовують фрукт мушмула і в народній медицині, наприклад, нестиглі плоди мають закріплює дію, а стиглі навпаки проносне. Відвар, приготовлений з незрілих плодів і насіння, рекомендується використовувати при запаленнях шлунково-кишкового тракту, кривавих проносах і сечокам'яної хвороби. М'якоть стиглих плодів використовують для виготовлення настоянки на спирту, яка корисна в період лікування бронхіальної астми та інших проблем з органами дихання. Така рідина має здатність пом'якшити кашель, виводити мокроту і поліпшити загальний стан організму.