Категорія: | Слива |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Бажано запилювач |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 4-5 м |
Місяць дозрівання: | Друга половина липня |
Термін дозрівання: | Середній |
Колір плодів: | Світло-жовтий з червоно-помаранчевим рум'янцем |
Колір мʼякуші: | Світло-жовтий |
Кісточка: | Відокремлюється добре |
Вага плодів: | 50 - 80 г |
Смак: | Солодкий з легкою кислинкою |
Перші плоди: | 1-2 рік |
Морозостійкість: | - 26 С °C |
Особливості: | Слива+алича |
Гібрид сливи "Роял Руж"- середнього терміну дозрівання. Дерево не високе, близько 3 метрів. Крона широка і розгалужена. Плоди зберігаються в холодильнику довго, близько 6 місяців. Плоди великі вагою від 50 - 80 грам. Колір незвичайний для сливи: світло-жовтий, з зеленим відтінком, майже повністю вкритий червоно-помаранчевим рум'янцем. Шкірочка товста і щільна. М'якоть світло-жовта, з зеленим відтінком, майже повністю вкритий червоно-помаранчевим рум'янцем, солодка, трохи присутня кислинка. Кісточка відділяється від стиглої сливи добре. Смак десертний з гарновираженним ароматом. Морозостійкість низька, тому цей сорт пропонується для південних регіонов. Стійкість до грибкових захворювань висока. Саджанці є швидко зростаючими, приріст сповільнюється після досягнення ними віку 5-7 років. У цей період на букетних гілках формується перша зав'язь. Спочатку плодоношення періодичне, потім стає більш стабільним і високим. Ступінь врожайності з 15-річного дерева складає близько 50 кг плодів. Збір зазвичай проводиться в період з другої половини липня і до другої декади серпня (багато що залежить від регіону культивації та погодних умов). Потребує наявності запилювачів, а також здатна давати врожаї тільки на сонячній ділянці. З запилювачів до нього підсаджують сорти Ренклод і Угорки. Призначення даного виду універсальне - з фруктів виходять чудові джеми, варення, компоти, а також соуси і начинки для пирогів. Ступінь транспортабельности плодів висока - вони не втрачають товарного вигляду і смакових якостей при перевезенні.