Категорія: | Слива |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 4-5 м |
Місяць дозрівання: | Перша половина серпня |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Фіолетово-коричневий |
Колір мʼякуші: | Жовтий |
Кісточка: | Відокремлюється добре |
Вага плодів: | 40-45 г |
Смак: | Солодкий |
Перші плоди: | 2 рік |
Морозостійкість: | - 25 С °C |
Слива "Кабардинська рання" – це дерево середньої висоти. Щодо раннього віку плодоношення вже на 4-й рік. У дорослого дерева розвивається красива округла, густа крона.
Цвіте зливу цього сорту рано і рясно, зазвичай це період кінця квітня-початку травня. Для запилення немає необхідності поряд саджати зливу іншого виду, оскільки вона самозапильна. Плоди середнього розміру, середня вага однієї сливи приблизно 40-45 г. Форма їхня округла, широка, шкірка забарвлена у фіолетово-коричневий тон. М'якуш пофарбований у жовтуватий колір, м'який і соковитий.
Невелика кісточка у зрілого плода легко відокремлюється. Дерево виведено спеціально для південних регіонів, воно погано переносить морозну зиму.
Плодоношення високе, але сливи зберігаються не довго, тому їх необхідно використовувати в короткий термін. Транспортабельність нормальна.
Слива має велику кількість корисних властивостей. У її складі є така речовина, як кумарин. Він відповідає за розширення коронарних судин, а також перешкоджає появі тромбів. Цей фрукт малокалорійний і його можна віднести до дієтичних, тому рекомендується вживати людям, схильним до подібних захворювань.
Вони посилюють імунітет, позбавляють організм авітамінозу і сприятливо впливають на весь організм. А залізо, калій і фосфор рекомендується вживати людям, які страждають на гіпертонічні та серцеві захворювання. Велика кількість клітковини в цьому фрукті сприяє поліпшенню системи травлення.
Застосовується в їжу в основному у свіжому вигляді. Завдяки своїм високим смаковим якостям її можна віднести до сортів, що найбільш продаються. Також плоди сливи використовуються в кулінарії при приготуванні тортів та солодких випічок. З цього фрукта також добре виходять компоти, джеми та варення, які легко готуються в домашніх умовах і можуть зберігатися протягом 2-3 років у холодному приміщенні за дотримання всіх правил консервування.