Слива "Кабардинська рання"

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1- 2 роки : 150 - 170 см
Розмножено: Прищеплено
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Слива
Форма рослини: Дерево
Запилення: Самозапильний
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 3-4 м
Висота дорослої рослини: 4-5 м
Місяць дозрівання: Перша половина серпня
Термін дозрівання: Ранній
Колір плодів: Фіолетово-коричневий
Колір мʼякуші: Жовтий
Кісточка: Відокремлюється добре
Вага плодів: 40-45 г
Смак: Солодкий
Перші плоди: 2 рік
Морозостійкість: - 25 С °C
Опис

Слива "Кабардинська рання" – це дерево середньої висоти. Щодо раннього віку плодоношення вже на 4-й рік. У дорослого дерева розвивається красива округла, густа крона.

Цвіте зливу цього сорту рано і рясно, зазвичай це період кінця квітня-початку травня. Для запилення немає необхідності поряд саджати зливу іншого виду, оскільки вона самозапильна. Плоди середнього розміру, середня вага однієї сливи приблизно 40-45 г. Форма їхня округла, широка, шкірка забарвлена ​​у фіолетово-коричневий тон. М'якуш пофарбований у жовтуватий колір, м'який і соковитий.

Невелика кісточка у зрілого плода легко відокремлюється. Дерево виведено спеціально для південних регіонів, воно погано переносить морозну зиму.

Плодоношення високе, але сливи зберігаються не довго, тому їх необхідно використовувати в короткий термін. Транспортабельність нормальна.

Слива має велику кількість корисних властивостей. У її складі є така речовина, як кумарин. Він відповідає за розширення коронарних судин, а також перешкоджає появі тромбів. Цей фрукт малокалорійний і його можна віднести до дієтичних, тому рекомендується вживати людям, схильним до подібних захворювань.

Вони посилюють імунітет, позбавляють організм авітамінозу і сприятливо впливають на весь організм. А залізо, калій і фосфор рекомендується вживати людям, які страждають на гіпертонічні та серцеві захворювання. Велика кількість клітковини в цьому фрукті сприяє поліпшенню системи травлення.

Застосовується в їжу в основному у свіжому вигляді. Завдяки своїм високим смаковим якостям її можна віднести до сортів, що найбільш продаються. Також плоди сливи використовуються в кулінарії при приготуванні тортів та солодких випічок. З цього фрукта також добре виходять компоти, джеми та варення, які легко готуються в домашніх умовах і можуть зберігатися протягом 2-3 років у холодному приміщенні за дотримання всіх правил консервування.