Категорія: | Яблуня |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 4-5 м |
Висота дорослої рослини: | 3- 4 м |
Місяць дозрівання: | Перша половина жовтня |
Термін дозрівання: | Зимовий |
Колір плодів: | Червоне з білими крапками |
Колір мʼякуші: | Кремовий |
Щільність плодів: | Щільне |
Вага плодів: | 180-240 г |
Смак: | Солодкий з легкою кислинкою |
Перші плоди: | 1-2 рік |
Морозостійкість: | -30 С °C |
Знімна зрілість настає на початку жовтня. Зберігання тривалий, в холодильнику до 8 місяців.
Амброзія / Ambrosia / - нова промислова Канадська селекція, яблуня зимового терміну дозрівання, збір врожаю в умовах півдня України з першої декади жовтня. Характеризується хорошими смаковими якостями, високою врожайністю. Саджанці вступають в плодоношення на другий рік. Дерево виростає до 3 - 4 м заввишки.
Плоди середні і великі, масою 180-240 грам, подовжено-конічної форми з невеликою ребристістю, поверхня однорідна, жовтого забарвлення з великим розмитим червоним рум'янцем, з характерним для багатьох сортів блиском.
М'якоть щільна, кремового забарвлення, соковита, з ягідним приємним ароматом. Диплоїдний сорт, є хорошим обпилювачем для інших сортів. Цвітіння в середні терміни.
Кращі запилювачі: Ред Делішес, Гала, Голден Делішес, Гренні Смітт. Транспортабельність гарна. Зберігання тривалий, в холодильнику до 8 місяців. Селекція помірно сприйнятлива до грибних захворювань, як і прабатьки стійкість до парші нижче середньої. Морозостійкість висока, до - 28 ° C.