Яблуня "Антонівка"

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1- 2 роки : 120 - 170 см
  • 2-3 роки : 160 - 200 см
Розмножено: Прищеплено
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Яблуня
Форма рослини: Дерево
Запилення: Потребує запилювача
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 3-4 м
Висота дорослої рослини: 3-4 м
Місяць дозрівання: Серпень-вересень
Термін дозрівання: Осінній
Колір плодів: Зелено-жовтий
Колір мʼякуші: Білий
Щільність плодів: Щільне
Вага плодів: 130-180 г
Смак: Кисло-солодкий
Перші плоди: 2 рік
Морозостійкість: - 25 С °C
Опис

Знімна зрілість настає наприкінці серпня – на початку вересня, споживча – в середині вересня. У звичайному сховищі плоди зберігаються 1-1,5, у холодильнику – 2-3 місяці.

Яблуня Антонівка (Аntonovka) – класичний осінній сорт вітчизняної селекції. Висота дорослого дерева 3-4м. Крона кругла, злегка витягнута вгору. Основні гілки молодого дерева більш підняті до стовбура, а з часом опускаються в сторони. Цвіте білим кольором. Кращі запилювачі: Кальвіль Сніговий, Пепінка Золотиста. Плоди яблуні Антонівки великого розміру 130-180 г, мають округлу форму. Іноді явно виражені ребра в нижній частині фрукта. Під час дозрівання колір зелено-жовтий, при тривалому зберіганні плоди жовтіють повністю. М'якоть світла і солодка, має яскраво виражений кислуватий присмак, який відрізняє яблуню Антонівку від інших сортів і підвищує оцінку дегустаторів. Сорт вважається осіннім. При правильному зберіганні вони можуть лежати до трьох місяців. Плоди не обсипаються, є товарними і добре транспортуються. Плодоношення яблуні починається на 3-4 рік після посадки. Антонівка виділяється серед інших сортів невибагливістю до грунту, високою врожайністю. Яблуня прекрасно переносить зимові морози і не боїться парші. Перші кілька років Антонівка приносить регулярний урожай, а більш дорослі дерева відрізняються його періодичністю. Плоди такої яблуні є незамінним дієтичним продуктом. Вони знижують апетит, а розвантажувальні дні на Антонівці допоможуть значно знизити вагу. Призначення сорту універсальне: вживання в свіжому вигляді, виробництво соків, винопродуктів, пюре, варення, мармеладу, сухофруктів, мочіння.