Категорія: | Яблуня |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Початок - перша декада жовтня |
Термін дозрівання: | Зимовий |
Колір плодів: | Жовтий з великим оранжево-червоним рум'янцем |
Колір мʼякуші: | Кремовий |
Щільність плодів: | Середня щільність |
Вага плодів: | 180-200 г |
Смак: | Кисло-солодкий |
Перші плоди: | 2 рік |
Морозостійкість: | -25 С °C |
Час знімної зрілості плодів – кінець вересня. Лежкість плодів - середня, 5 – 6 місяців після збору, при цьому зберігає всі свої товарні та смакові особливості.
Яблуня Аріва / Ariwa / - новий швейцарський зимовий сорт яблук. Сорт отриманий від схрещування сортів Гольден Делішес і гібридів A849 / 5. У 1991 році з сіянців цього сорту отримані сорт Аріва. Плоди великі, середньою промисловим вагою 180-200г, що є відмінним показником при масовому зборі плодів. Плоди жовтого кольору з великим оранжево червоним рум'янцем на більшій частині поверхні плоду. Рум'янець штриховатость-червоний, що дає помітність і привабливість плодам. М'якоть щільна, хрустка, кремова, відмінного кисло-солодкого смаку, ароматна. Збір врожаю відбувається в перших числах жовтня. Плоди високих товарних якостей і відмінно зберігаються до весни в звичайному підвалі.
Дерева середньорослі і компактні.
Особливостями сорту є те, що він є імунним до борошнистої роси яблуні і парші, що помітно виділяє його серед інших сортів яблуні. Сорт практично не вимагає хімічного захисту і придатний для вирощування екологічно чистих плодів яблуні.