Категорія: | Яблуня |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Бажано запилювач |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Висота дорослої рослини: | 3 - 5 м. |
Місяць дозрівання: | кінець вересня. |
Термін дозрівання: | Зимовий |
Колір плодів: | виділяються яскравим забарвленням, зеленувато - жовтого кольору з рум'янцем темно - червоного, кармінового - бурого кольору майже по усій поверхні плоду. На тлі рум'янцю добре помітні сірі цятки. |
Колір мʼякуші: | кремовий - жовтого кольору. |
Щільність плодів: | середня. |
Розмір плодів: | близько 200 - 230 г. |
Смак: | дуже соковитий, гармонійного кисло - солодкого смаку, з ароматом. |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 27 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Характеристика: | Зимовий сорт. Плоди (200 – 230 г). М'якуш кремово – жовтого кольору, середньої щільності, дуже соковита, гармонійного кисло – солодкого смаку. |
Знімна зрілість настає в кінці вересня, споживча - в січні. У сховищі плоди зберігаються до січня-лютого, в холодильнику - до квітня.
Сорт виведений у Бельгії. Клон Джонаголда.
Термін дозрівання : зимовий, дозріває трохи раніше від Джонаголда.
Плоди: округло - плескатої форми, великі, вагою близько 200 - 230 г. Виділяються яскравим забарвленням, зеленувато - жовтого кольору з рум'янцем темно - червоного, кармінового - бурого кольору майже по усій поверхні плоду. На тлі рум'янцю добре помітні сірі цятки. М'якуш кремовий - жовтого кольору, середньої щільності, дуже соковита, гармонійного кисло - солодкого смаку, з ароматом. Сорт дуже врожайний, скороплідний. По морозостійкості і стійкістю до захворювань ні чим не гірше Джонаголда. Знімна стиглість в другій половині вересня, споживча - в жовтні.
Підщепа: ММ - 106