Категорія: | Яблуня |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 2,5-3,5 м |
Місяць дозрівання: | Кінець вересня-початок жовтня |
Термін дозрівання: | Зимовий |
Колір плодів: | Зелено-жовтий,з розмитим червоним рум'янцем |
Колір мʼякуші: | Кремовий |
Щільність плодів: | Щільне |
Вага плодів: | 160-180 г |
Смак: | Кисло-солодкий |
Перші плоди: | 1-2 рік |
Морозостійкість: | - 25 °C |
Характеристика: | Знімання плодів проводиться в 2-3 етапи. Зберігаються до квітня, в холодильнику до літа. |
Знімання плодів проводиться в 2-3 етапи. Зберігаються до квітня, в холодильнику до літа.
Яблуня Канзі (Kanzi) -зимовий сорт французької селекції, (Гала Маст х Бребурн). Дерево середньоросле, високоврожайне. Цвіте в ранні терміни. У плодоношення вступає рано і плодоносить рясно. Плоди одномірні округло-видовжені, блискучі, зелено-жовті, на більшій частині покриті розмитим червоним рум'янцем, 160-180 г. М'якоть кремова, тверда, хрустка, дуже соковита, ароматна, чудового кисло-солодкого збалансованого смаку. Дозріває в кінці вересня - початку жовтня. Знімання плодів проводиться в 2-3 етапи. Зберігаються до квітня, в холодильнику до літа. Зимостійкість сорту середня. Сорт стійкий до борошнистої роси і бактеріального опіку. Стійкість до парші середня. Сорт придатний, як для вживання в свіжому вигляді, так і для переробки.
Кращі запилювачі — Айдаред, Глостер, Спартан, Чемпіон.