Яблуня "Мутсу"

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1-2 роки : 120 - 170 см
  • 2-3 роки : 160 - 200 см
Розмножено: Прищеплено
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Яблуня
Форма рослини: Дерево
Запилення: Потребує запилювача
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце
Інтервал посадки: 4-6 м
Висота дорослої рослини: 3-4 м
Місяць дозрівання: Кінець жовтня
Термін дозрівання: Зимовий
Колір плодів: Жовто-зелений з червоним рум'янцем
Колір мʼякуші: Білий
Щільність плодів: Щільне
Вага плодів: 150-300 г
Смак: Солодкий з легкою кислинкою
Перші плоди: 2 рік
Морозостійкість: -30 С °C
Опис

Знімна зрілість плодів настає в першій половині жовтня, споживча - з листопада по лютий - березень. 5 місяців, у льоху чи холодильнику – до 8-ми місяців.

Яблуня Мутсу (Mutsu) - зимовий сорт яблуні, виведений японськими селекціонерами в далекому 1930 році шляхом схрещування двох відомих сортів Голден Делішес і Індо, і був названий на честь однойменної провінції.

Висока врожайність - одна з переваг яблуні Мутсу.

Висота дорослого дерева на середньорослій підщепі досягає 3 - 3,5 м. Крона розріджена, округлої пірамідальної форми. Скелетні гілки досить міцні, вони відходять від штамба під гострим кутом вгору.

Яблуня Мутсу починає плодоносити на 3-4 рік.

Сорт частково самобезплідний, кращі сорти запилювачі: Джонатан, Айдаред. Сорт має слабку періодичність в плодоношенні.

Після високого врожаю дерево може відпочивати 1 раз в 5 - 6 років.

Урожайність сорту Мутсу висока: з одного дорослого дерева можна зняти до 100 кг плодів.

Яблука округло-конічної форми, великі, масою 150 - 230 г. Шкірочка зеленого кольору при повному дозріванні стає насичено-жовтою, з одностороннім яскравим розмитим рум'янцем. М'якоть з жовтуватим відтінком, дуже щільна, з ароматним, медовим смаком. Знімна стиглість яблук починається з середини жовтня і закінчується на початку листопада. Плоди зберігаються до травня.

Сорт має середню стійкість до морозів (до -30 градусів), тому краще його садити в захищеному від північних вітрів сонячному місці. У яблуні середня стійкість до грибкових захворювань. При підвищеній вологості, гілки та листя дерева уражаються паршею та борошнистою росою. Яблука мають хороший товарний вигляд і високотранспортабельні, зберігають свої якості довгий час. Сорт придатний для промислового вирощування. Вживати їх у свіжому вигляді можна, як і при зніманні, так і навесні. Насичений смак яблук проявляється лише через 2 місяці після збору врожаю. Яблука сорту Мутсу містять малу кількість антоціанів, що дозволяє їх вживати у свіжому вигляді не тільки дорослим людям, а й дітям схильним до алергії. Пропонуємо купити саджанці яблуні сорту Мутсу на середньорослій підщепі.