Категорія: | Яблуня |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Термін знімання плодів — кінець вересня — початок жовтня. Тривалість зберігання — до червня |
Термін дозрівання: | Пізньо-зимовий |
Колір плодів: | При зніманні світло-зелене або яскраво-зелене, з білуватою мінливістю і численними світлими округлими великими підшкірними крапками |
Колір мʼякуші: | Білий з зеленуватим відтінком, посеред періоду зберігання — світло-кремовий |
Щільність плодів: | Щільне |
Вага плодів: | 180-200 г |
Смак: | Ароматний, відмінного гармонійного смаку, винно-солодкий, з приємним пряним присмаком |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 28 °C |
Характеристика: | Найкращі запилювачі: Айдаред, Корей, Голден Делішес, Кубань спур, Пам'ять Сергєєву, Антонівка кам'яничка, Антонівка звичайна, Кальвіль сніговий, Кальвіль донецький |
Термін знімання плодів — кінець вересня — початок жовтня. Плоди добре утримуються до знімання. Тривалість зберігання — до червня. Плоди споживаються у свіжому вигляді, мають високе десертне і дієтичне значення.
"Ренет Симиренка" — зимовий сорт яблуні невідомого походження. Описаний і введений в каталог в 1880 році видатним українським помологом Л. П. Симиренком. Має високу посухо- та жаростійкість сорту. Стійкість до парші та борошнистої роси нижча за середню. Дерева починають плодоносити на слаборослих клонових підщенпах на 2-3-й рік після посадки. Швидко нарощує врожаї: 7—8-річні дерева формують по 12—15 кг, 10—13-річні — до 100 кг плодів.
Дерево сильноросле, вище середніх розмірів, з широкоокруглою розлогою, густою кроною. Міцні нижні скелетні гілки відходять від стовбура під кутом 55—70°, верхні — майже під прямим. Квітки середні, блюдцеподібні. Цвітіння середньопізнє. Сорт самобезплідний. Найкращі запилювачі: Айдаред, Корей, Голден Делішес, Кубань спур, Пам'ять Сергєєву, Антонівка кам'яничка, Антонівка звичайна, Кальвіль сніговий, Кальвіль донецький.
Плоди середнього або вище середнього і навіть великого розміру, за формою від сплощеної округло-конічної до плоско-округлої, де асиметричні; поверхня рівна, гладка. Основне забарвлення при зніманні світло-зелене або яскраво-зелене, з білуватою мінливістю і численними світлими округлими великими підшкірними крапками. Особливою ознакою сорту є наявність бородавчастих утворень до 7 мм в діаметрі з оржавленістю по поверхні, іноді до 2-3 на одному плоді. У південних садах для сорту характерна наявність тьмяно-малинового на сонячному боці рум'янцю, особливо при пізньому зніманні. М'якуш білий, з зеленуватим відтінком, посеред періоду зберігання — світло-кремовий, щільний, дуже соковитий, ароматний, відмінного гармонійного смаку, винно-солодкий, з приємним пряним присмаком.
Термін знімання плодів — кінець вересня — початок жовтня. Плоди добре утримуються до знімання. Тривалість зберігання — до червня. Плоди споживаються у свіжому вигляді, мають високе десертне і дієтичне значення.