Категорія: | Яблуня |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Бажано запилювач |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Висота дорослої рослини: | 2,5 - 3,0 м |
Місяць дозрівання: | Початок – перша декада жовтня |
Термін дозрівання: | Зимовий |
Колір плодів: | Жовтого кольору, майже повністю покрита яскравим рожевим штрихованим рум'янцем |
Колір мʼякуші: | Кремовий |
Щільність плодів: | Середня |
Розмір плодів: | Дуже великі |
Вага плодів: | 350 – 800 г |
Смак: | Солодкий із кислинкою |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 27 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Характеристика: | Зимовий сорт. Плоди дуже великі 300-500 гр. М'якоть дрібнозернистий, щільний, соковитий, солодкий з легкою кислинкою. |
У середньому яблука сорту Sekai Ichi у льоху зберігаються 4 місяці, в холодильниках з контролем температури можливо більш тривалий період.
Переваги сорту: високотоварне яблуко (плоди дуже великого розміру привабливого зовнішнього вигляду), смакові характеристики, високі показники транспортабельності, тривалий термін зберігання плодів.
Яблука дуже великого розміру, а саме 350 – 800 грамів, поодинокі екземпляри досягають ваги 1 кг і більше. Смак яблук солодкий із кислинкою. У патенті сорту зазначено, що з досягнення максимальних смакових властивостей сорти плоди потрібно збирати з дерева обов'язково стиглими. М'якуш яблук середньої щільності, дуже соковитий, кремового кольору, ароматний. Шкірка плодів міцна, гладка, жовтого кольору, майже повністю покрита яскравим рожевим штрихованим рум'янцем. Плоди симетричні, округло-конусоподібної форми.
Переважно яблука сорту Секай Ічі використовуються для вживання у свіжому вигляді, але, звичайно, плоди можна використовувати у випічці та консервації.