Категорія: | Яблуня |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Бажано запилювач |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Висота дорослої рослини: | 3 - 5 м. |
Місяць дозрівання: | кінець вересня. |
Термін дозрівання: | Ранньо-зимовий |
Колір плодів: | приємний світло-зелений колір, на поверхні є злегка помітні світлі точки. Невелика частина поверхні в період дозрівання покривається легким рожевим рум'янцем. |
Колір мʼякуші: | біло-жовтий. |
Розмір плодів: | середній. |
Вага плодів: | близько 200-250 г. |
Смак: | відмінний, освіжаючий смак, зумовлений високим вмістом цукру і підвищеною кислотністю. |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 27 °C |
Укриття на зиму: | Перші 2-3 роки |
Характеристика: | плодоношення яблуні Смеральда починається вже другого року і врожай вона дає щороку. Плоди середнього розміру, мають злегка плескату округлу форму, з гладкою, міцною і блискучою шкіркою. Їх вага близько 200-250 г. |
Змінна зрілість настає в кінці вересня - початку жовтня, зберігаються до січня, в холодильнику - 6 місяців. Споживча зрілість плодів наступає вже після збору врожаю, під час їх зберігання.
Новий, ранньо-зимовий сорт, що має високі смакові якості та покращені експлуатаційні характеристики, а також підвищену стійкість до хвороб. Виведений в Італії і завдяки своїм відмінним характеристикам може чудово культивуватися та радувати своїми смачними, ароматними плодами, багатими на залізо. Плодоношення яблуні Смеральда починається вже другого року і врожай вона дає щороку. Плоди середнього розміру, мають злегка плескату округлу форму, з гладкою, міцною і блискучою шкіркою. Їх вага близько 200-250 г. Мають приємний світло-зелений колір, на поверхні є злегка помітні світлі точки. Невелика частина поверхні в період дозрівання покривається легким рожевим рум'янцем. Плоди мають щільну, хрумку, дуже соковиту, біло-жовту м'якоть із зернистою структурою. Мають сильний аромат і відмінний, освіжаючий смак, зумовлений високим вмістом цукру і підвищеною кислотністю. Яблука починають дозрівати наприкінці вересня, і до цього часу в них встигає накопичитися велика кількість цукру, що не характерне для інших сортів із зеленими плодами. Вони добре зберігаються. У підвалі можуть лежати до 3 місяців, а в холодильнику зберігають свої смакові якості до 6 місяців. Плоди мають високу товарність і цінуються на ринку, що обумовлено їх приємним, освіжаючим смаком, привабливим зовнішнім виглядом і великою користю. Вони добре транспортуються. Яблуня має гарну зимостійкість та підходить для вирощування у багатьох регіонах садівництва.