Категорія: | Яблуня |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Потребує запилювача |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 4 - 5 м |
Місяць дозрівання: | Кінець вересня - початок жовтня |
Термін дозрівання: | Пізньо-осінній |
Колір плодів: | Червоно-малиновий |
Колір мʼякуші: | Світло-жовтий |
Щільність плодів: | Щільне |
Вага плодів: | 180-250 г |
Смак: | Кисло-солодкий |
Перші плоди: | 1-2 рік |
Морозостійкість: | - 30 С °C |
Знімна зрілість настає у вересні або на початку жовтня. Без холодильника зберігаються до січня, в холодильнику – до квітня-травня.
Яблуня Старкримсон високоврожайний, швидкоплідний - починає плодоносити на 2-3 рік після посадки. Плоди середні та великі (180-250 г.) М'якоть яблука Старкримсон хрустка, світло-зелена, при повному дозріванні (або через тиждень після зберігання) набуває світло-жовтого забарвлення, але близько до шкірки нерідко так і залишається забарвленою в світло-зелений колір. Смак м'якоті солодко-кислий. Характеризується м'якоть як десертна, вельми ароматна, з великою кількістю соку. Плоди мають легкий наліт. Знімальна стиглість наступає в кінці вересня або на початку жовтня, зберігається до квітня, в процесі смак покращується. Морозостійкість дерев висока (до - 30)