Категорія: | Плодові гібриди |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Бажано запилювач |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | До 4 м |
Місяць дозрівання: | Кінець серпня – початок вересня |
Термін дозрівання: | Середній |
Колір плодів: | Фіолетовий |
Колір мʼякуші: | Червоний |
Щільність плодів: | Щільні |
Кісточка: | Відокремлюється добре |
Вага плодів: | 100-140 г |
Смак: | Залежить від ступеня зрілості, м’якоть, що не визріла, схожа на сливу, але в міру дозрівання ставати більш солодкою і соковитою, знаходячи смаковий мікс абрикоса і персика |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -26 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Особливості: | Слива + Персик + Абрикос |
Шарафуга (нектакотум)– диво селекції, самоплідний гібрид персика, сливи та абрикоса. Виведений знаменитим американським біологом і селекціонером Крісом Флойдом Зайгером. Має хорошу морозостійкість і може рости в помірному кліматі, витримує морози до -26*с.
Зовні шарафуга має схожість зі сливою. Дерево зростає до 4 метрів. Гілки покриті шипами як у сливи, форма листя також запозичена у неї але з невеликою кучерявістю як у персика. Плоди фіолетові, формою нагадують абрикос, вагою 100 – 140г.
Смак залежить від ступеня зрілості, м’якоть, що не визріла, схожа на сливу, але в міру дозрівання ставати більш солодкою і соковитою, знаходячи смаковий мікс абрикоса і персика. Соковиті і смачні, плоди шарафуги мають м’якоть, що добре відокремлюється від кісточки. Дозрівають вони кінець серпня – початок вересня.