М'ята шоколадна

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1 рік: 20-40 см
Розмножено: Ділення куща
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: М'ята
Форма рослини: Кущ
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 15 см
Висота дорослої рослини: 35-45 см
Стебло: Пряме, чотиригранне, стійке,
Колір листя: Темно-фіолетовий
Морозостійкість: - 30 °C
Укриття на зиму: Не потребує
Форма листя: По краях різьблене, з гострим кінчиком
Період цвітіння: Початок серпня
Аромат квітів: Солодкуватий шоколадно-ванільний
Опис

Багаторічна трав'яниста пряно-ароматична культура, різновид м'яти перцевої. Має більш ніжний смак і солодкуватий шоколадно-ванільний аромат. Стебла висотою 35-45 см, прямі, чотиригранні, стійкі, коричнево-бордового кольору. Листя глянцеві, по краях різьблені, з гострим кінчиком, при достатньому освітленні набувають темно-фіолетового відтінку, і прожилок, і всієї листової пластини. Цвіте на початку серпня. 

Умови вирощування 
М'ята шоколадна, як і всі міжвидові гібриди, потребує укриття на зиму. Агресивна, добре розростається і на сонці, і в півтіні. Віддає перевагу багатий органікою вологий грунт, тому відмінно себе почуває біля водойм і в низинах. Отпимального час для посадки - рання весна. 

Застосування 
М'яту шоколадну використовують в приготуванні відомого шоколаду «After Eight». З свіжозірваних листя готують м'ятні сиропи, додають в кондитерські вироби і морозиво, прикрашають фруктові салати зі свіжої полуниці. 
Завдяки насиченому аромату, м'ята шоколадна відмінний репелент, який відлякує комах-шкідників від овочевих культур. Щоб перешкоджати розповзання кореневища по грядках, слід висаджувати м'яту в контейнерах, щоб вона не захопила город.