Категорія: | М'ята |
Форма рослини: | Кущ |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 15 см |
Висота дорослої рослини: | 35-45 см |
Стебло: | Пряме, чотиригранне, стійке, |
Колір листя: | Темно-фіолетовий |
Морозостійкість: | - 30 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Форма листя: | По краях різьблене, з гострим кінчиком |
Період цвітіння: | Початок серпня |
Аромат квітів: | Солодкуватий шоколадно-ванільний |
Багаторічна трав'яниста пряно-ароматична культура, різновид м'яти перцевої. Має більш ніжний смак і солодкуватий шоколадно-ванільний аромат. Стебла висотою 35-45 см, прямі, чотиригранні, стійкі, коричнево-бордового кольору. Листя глянцеві, по краях різьблені, з гострим кінчиком, при достатньому освітленні набувають темно-фіолетового відтінку, і прожилок, і всієї листової пластини. Цвіте на початку серпня.
Умови вирощування
М'ята шоколадна, як і всі міжвидові гібриди, потребує укриття на зиму. Агресивна, добре розростається і на сонці, і в півтіні. Віддає перевагу багатий органікою вологий грунт, тому відмінно себе почуває біля водойм і в низинах. Отпимального час для посадки - рання весна.
Застосування
М'яту шоколадну використовують в приготуванні відомого шоколаду «After Eight». З свіжозірваних листя готують м'ятні сиропи, додають в кондитерські вироби і морозиво, прикрашають фруктові салати зі свіжої полуниці.
Завдяки насиченому аромату, м'ята шоколадна відмінний репелент, який відлякує комах-шкідників від овочевих культур. Щоб перешкоджати розповзання кореневища по грядках, слід висаджувати м'яту в контейнерах, щоб вона не захопила город.