Категорія: | Кишмишні сорти Винограду |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1,5-2,5 м |
Висота дорослої рослини: | 1,5-2,5 м |
Стебло: | Дерев'янисте, витке |
Місяць дозрівання: | Серпень |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Світло-зелений, жовтий |
Врожайність: | 5-10 кг |
Вага плодів: | 5 г |
Смак: | Солодкий, насичений, лабрусковий |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -22 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Виноград Ніагара – винний кишмишний сорт селекції США. Отриманий у результаті схрещування (Конкорд x Кассаду). Кетяги винограду середні та великі, 400 - 600 г конічні, щільні. Ягоди середні до 5 г, овальні або слабо овальні, білі, покриті густим восковим нальотом. Шкірка товста, щільна, м'якоть слизова, соковита, смак ізабельний. Кислотність нижча, ніж у більшості інших американських лабрускових сортів. Сорт винограду середньо стійкий до мильдь, грибкових захворювань, таких як чорна гнилизна і фомопсис, стійкий до морозу до мінус 22°С.
З сорту одержують квіткові білі вина з низькою кислотністю та яскраво вираженим лабрусковим відтінком, тому його зазвичай змішують з нейтральними винами для пом'якшення аромату та смаку. Також його часто використовують як столовий виноград та для виробництва виноградного соку. Використовується для приготування білих фруктових вин з сильним ароматом лабруска, десертних, рідше сухих. Іноді використовується як столовий виноград, а також можна отримати непогані родзинки в домашніх умовах з цікавим смаком.