Виноград "Ніагара" (к-м)

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 2 роки 60-80 см
Розмножено: Черенкування
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Кишмишні сорти Винограду
Форма рослини: Ліана
Запилення: Самозапильний
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 1,5-2,5 м
Висота дорослої рослини: 1,5-2,5 м
Стебло: Дерев'янисте, витке
Місяць дозрівання: Серпень
Термін дозрівання: Ранній
Колір плодів: Світло-зелений, жовтий
Врожайність: 5-10 кг
Вага плодів: 5 г
Смак: Солодкий, насичений, лабрусковий
Перші плоди: 2-3 рік
Морозостійкість: -22 °C
Укриття на зиму: Бажано постійно
Опис

Виноград Ніагара – винний кишмишний сорт селекції США. Отриманий у результаті схрещування (Конкорд x Кассаду). Кетяги винограду середні та великі, 400 - 600 г конічні, щільні. Ягоди середні до 5 г, овальні або слабо овальні, білі, покриті густим восковим нальотом. Шкірка товста, щільна, м'якоть слизова, соковита, смак ізабельний. Кислотність нижча, ніж у більшості інших американських лабрускових сортів. Сорт винограду середньо стійкий до мильдь, грибкових захворювань, таких як чорна гнилизна і фомопсис, стійкий до морозу до мінус 22°С.

З сорту одержують квіткові білі вина з низькою кислотністю та яскраво вираженим лабрусковим відтінком, тому його зазвичай змішують з нейтральними винами для пом'якшення аромату та смаку. Також його часто використовують як столовий виноград та для виробництва виноградного соку. Використовується для приготування білих фруктових вин з сильним ароматом лабруска, десертних, рідше сухих. Іноді використовується як столовий виноград, а також можна отримати непогані родзинки в домашніх умовах з цікавим смаком.