Категорія: | Кишмишні сорти Винограду |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1,5-2,5 м |
Висота дорослої рослини: | 2-5 м |
Стебло: | Дерев'янисте, витке |
Місяць дозрівання: | Серпень |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Янтарно-жовтий |
Врожайність: | 6-8 кг |
Вага плодів: | 6-8 г |
Смак: | Солодкий, соковитий, гармонійний, хрумкий |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -24 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Кишмиш Валентіно – це сорт, виведений італійськими селекціонерами, раннього терміну дозрівання. У догляді цей сорт невибагливий, дуже урожайний. Він ідеально підійде для вирощування на приватній ділянці. На зиму обов'язково треба укривати. Підійде для виготовлення родзинок і вживання у свіжому вигляді. Новий безнасінний сорт раннього терміну дозрівання, 110 – 115 днів в Умовах Запорізької Області. У північній частині України плоди дозрівають 5 днів пізніше.
Кущ сильно-рослий, лоза визріває добре. Кетяг великий конічної форми, щільний, середньою масою до 800-900 грам. Ягоди красиві яйцеподібної форми, великі, масою 6 - 8 грам, янтарно-жовтого забарвлення. М'якуш соковитий, м'ясистий, хрумкий, приємного гармонійного смаку. Шкірка ягід тонка, при їжі не відчувається. Чи не тріскається. Морозостійкість -24 С. Виноград кишміш Валентино стійкий до мілдью, сірої гнилі, оідіуму, на рівні 3-3,5 балів, стійкість до філоксери не вивчена.