Виноград "Барон" (стол.)

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1-2 роки: 30-60 см
Розмножено: Черенкування
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Столові сорти Винограду
Форма рослини: Ліана
Запилення: Самозапильний
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 1,5-2,5 м
Висота дорослої рослини: 2-5 м
Стебло: Дерев'янисте, витке
Місяць дозрівання: Серпень
Термін дозрівання: Ранній
Колір плодів: Темно-синій, іноді майже чорний колір з легким пруїновим нальотом
Вага плодів: 10 г
Смак: Дуже соковитий, приємний, солодкий
Перші плоди: 2-3 рік
Морозостійкість: - 22 °C
Укриття на зиму: Бажано постійно
Особливості: Використовується для виготовлення винна
Опис

Виноград Барон - винний сорт раннього періоду дозрівання, який дозріває на тиждень раніше, ніж Піно Нуар. Термін дозрівання становить 110-120 днів. Цей сорт був виведений у Німеччині в Державному інституті виноградарства міста Фрайбург у 1983 році.

Рослина утворює середню кількість пасинків, ріст пагонів є середнім. Лоза добре визріває. Квітки у Барона двостатеві. Грона мають циліндро-конічну форму, невеликих розмірів і середню щільність. Ягоди округлої форми, середнього розміру, забарвлені в темно-синій, іноді майже чорний колір з легким пруїновим нальотом. М'якоть є дуже соковитою, а шкірочка тонкою. Сік безбарвний. Цукристість соку становить 21-25 брікс, а кислотність - 8 г/л.

Сорт Барон вирізняється високою стійкістю до мілдью і оїдіуму. Сіра гниль має незначний вплив на цей сорт. Він досить стійкий до морозів, може переносити до -22°С. На півдні його можуть вирощувати за стандартними методами обробки, але на півночі потребує більшого укриття. Виноград Барон є цікавим виноматеріалом, але вимагає творчого підходу. Особливістю сорту є слабкий перехід антоціанів зі шкірки в сусло, що призводить до недостатнього забарвлення в червоному вині. Найкращі вина з цього сорту виходять білі та рожеві.

Молоде біле вино з винограду Барон нагадує вина Совіньон Блан виробництва Нової Зеландії. Воно дуже цікаве - свіже з підбадьорливою кислотністю та смаком листя смородини, аґрусу, іноді лайму, зеленого яблука та маракуї. Рожеве вино з цього сорту вважається особливо прекрасним.