Виноград "Еталон" (стол.)

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1 рік: 30-60 см
Розмножено: Черенкування
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Столові сорти Винограду
Форма рослини: Ліана
Запилення: Самозапильний
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 1,5-2,5 м
Висота дорослої рослини: 1,5-3 м
Стебло: Дерев'янисте, витке
Місяць дозрівання: Серпень
Термін дозрівання: Ранній
Колір плодів: Темно-фіолетовий, бордовий
Врожайність: 10-15 кг
Вага плодів: 8-12 г
Смак: Солодкий, гармонійний, приємний, хрумкий
Перші плоди: 2-3 рік
Морозостійкість: -23 °C
Укриття на зиму: Бажано постійно
Опис

Виноград Еталон – столовий сорт (г.ф.) раннього чи дуже раннього терміну дозрівання. Період вегетації становить 100-105 днів від моменту розпускання нирок і може змінюватись, залежно від умов зростання. Ця гібридна форма була отримана Павловським Є.Г. після схрещування сортів Красуня та Талісман. Кущі мають велику силу зростання, форма входить у плодоношення на третій рік вегетації. Лоза визріває добре. Квітка обох статей, запилення проходить самостійно і без проблем. 

Кетяги циліндро-конічної або конічної форми, середньої щільності, дуже великі, виростають масою 1-1,5 кілограма. З набором запасу деревини розмір грон може збільшуватися до 2 і більше кілограмів. Ягоди подовжено-овальної форми, дуже привабливого вигляду, великі, вага окремої виноградинки коливається від 8 до 12 г, окремі екземпляри досягають до 15 г відповідно. Забарвлення ягід темно-фіолетове з бордовим відтінком, безпосередньо залежить від ступеня освітленості та періоду дозрівання, наприклад, якщо витримати врожай до вересня, його забарвлення стане майже чорного кольору. М'якуш хрумкий. Шкірка щільна, але з'їдається, є трохи терпкості. Смак гармонійний, приємний. 

Сорт схильний до високого накопичення цукру. Висока врожайність, утворюється 2-3 зав'язі на втечу. У деяких випадках необхідне нормування суцвіть. Стиглі грона можуть довго висіти на кущі, не втрачаючи своїх товарних якостей. Розтріскування та горошення ягід за час вирощування не спостерігалося. Стійкість до відомих захворювань вища за середню, становить близько 2,5-3 балів. Морозостійкість -23°C.