Категорія: | Столові сорти Винограду |
Форма рослини: | Ліана |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 1,5-2,5 м |
Висота дорослої рослини: | 1,5-3 м |
Стебло: | Дерев'янисте, витке |
Місяць дозрівання: | Серпень |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Чорно-коричневий |
Врожайність: | 10-12 кг |
Вага плодів: | 15-20 г |
Смак: | Соковитий, солодкий, приємний, мускатний |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | -24 °C |
Укриття на зиму: | Бажано постійно |
Виноград Фурор справді справляє надзвичайне враження на всіх, хто стикається з цим сортом. Насамперед, Фурор має нереальний як винограду колір – чорно-коричневий, з червоним відтінком, а за остаточному дозріванні стають блискуче-чорними. Великі ягоди масою 15-20 грам самі собою напрошуються на Ваш стіл як чудовий десерт, адже дана форма є їдальнею. Дозрівання відбувається у дуже ранні терміни – приблизно за 105-115 днів. Запилювати квітку не потрібно.
Кущі сильні та потужні, визрівання пагонів відмінне. Необхідно садити виноград там, де він буде захищений від вітру. Циліндричні пухкі грона досягають ваги 900-1500 грам. Ягоди подовжені, об'ємні, частково схожі на пальчики. Довжина ягоди може досягати приблизно 4 см. М'якуш соковитий, м'ясистий, приємний, солодкий, не нудотний, має нотку мускату. Показник цукрового накопичення досягає 21-23%. А ось шкірка цього виноградного гіганта тонка і не відчувається при їжі.
Витримує низьку температуру -24 С. При підвищенні морозу кущі доведеться вкривати. Стійкість до хвороб середня. Осами не ушкоджується. Виноградини не лопаються. Щоб уникнути перевантаження лози, необхідно проводити нормування суцвіть. Грона можуть ще якийсь час після повного дозрівання залишатися на лозі і не втрачати смакових та зовнішніх якостей. Має чудову схильність до транспортувань.