Виноград "Страшенський" (стол.)

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1 рік: 30-60 см
Розмножено: Черенкування
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Столові сорти Винограду
Форма рослини: Ліана
Запилення: Самозапильний
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 1,5-2,5 м
Висота дорослої рослини: 2-5 м
Стебло: Дерев'янисте, витке
Місяць дозрівання: Вересень
Термін дозрівання: Середньоранній
Колір плодів: Фіолетовий, чорний
Врожайність: 10-15 кг
Вага плодів: 12-14 г
Смак: Кисло-солодкий, приємний, гармонійний
Перші плоди: 2-3 рік
Морозостійкість: -23 °C
Укриття на зиму: Бажано постійно
Опис

Виноград Страшенський – столовий сорт винограду середньораннього терміну дозрівання. Вегетаційний період становить 130-145 днів від початку розпускання бруньок до повної зрілості. Було виведено у 80-ті роки минулого століття у НДІ Молдавської республіки Радянського Союзу. Цей столовий виноград є складним міжвидовим гібридом і був отриманий в результаті схрещування сортів (Дружба x Катта Курган x Додрелябі) x Мускат де Сен-Вальє. Від своїх батьків Страшенський отримав багато позитивних якостей: стійкість до більшості захворювань, що вражають виноградні лози, простоту догляду за кущами винограду.
 

Сорт великоплідний, дуже товарний. Кетяги конусоподібної форми, середньої щільності або пухкі. Середня вага грона виходить 800-1200 грамів, при розмірі 28 x 14 сантиметрів, найкращі екземляри можуть досягати ваги 1,5-2 кілограми. Довгі грона можуть досягати завдовжки до 50 сантиметрів. Ягоди овальної форми, великі, досягають у вазі 12-14 грам. Забарвлення дозрілих ягід варіюється від фіолетового до чорного. Смакові якості гармонійні, ягоди солодкі із легкою кислинкою. Шкірка тонка, при вживанні у свіжому вигляді практично не відчувається. М'якуш відрізняється соковитістю та м'ясистістю. Товарність висока. Страшенський відрізняється високою врожайністю, але щоб отримати грона з високими товарними і смаковими якостями, доводиться видаляти частину пензлів, щоб розвантажити лози і знизити навантаження на них.