Хеномеліс звичайний

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1 рік: 40-60 см
Розмножено: Сіянець
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Хеномеліс
Форма рослини: Дерево/Кущ
Запилення: Самозапильний
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 1-2 м.
Висота дорослої рослини: 2 м.
Наявність колючок: Присутні
Місяць дозрівання: Жовтень
Термін дозрівання: Середній
Колір плодів: Жовтий
Врожайність: до 9 кг
Вага плодів: 20-130 г.
Смак: Нагадують за смаком ананас
Перші плоди: 3-4 рік
Морозостійкість: до -30 °C
Укриття на зиму: Не потребує
Опис

Айва японська, або хеномелес (Chaenomeles), - листопадні плодові кущі сімейства розовоцвітних.

Це кущі заввишки до 1 м і більше, з похилими дугоподібними гілками і густооблиственою кроною. Бувають рослини з колючками до 2 см і без них. Коренева система мочкувата, розташовується поверхнево.

Блискуче листя японської айви, насиченого темно-зеленого забарвлення, густо розташоване на дугоподібних пагонах.

Цвіте айва японська у кінці квітня - початку травня, коли на її гілках ще немає листочків.

Кущ айви японської буває невисоким, приземкуватим (від 50 до 80 см) і розкидистим. Чи досить високим (від 120 до 250 см) і компактним. Кущі хеномелеса можуть бути і вище. Його висота залежить від особливостей сорту і формування - залежно від цілей використання в ландшафтному дизайні саду.

Плоди дуже різноманітні за формою - від яблоковидной до грушовидної з гладкою або ребристою поверхнею, в діаметрі від 3 до 5 см і більше. Маса плоду коливається від 20 до 130 гр. Товщина м'якуша - 0,5-1,6 см Насінна камера заповнена насінням, число якого досягає 40 штук і більше. Забарвлення плоду від зеленої до яскраво-помаранчевого, лимонного.

Ближче до заморозків, в середині жовтня, визрівають округлі соковиті плоди жовто-зеленого кольору, що їстівні і нагадують за смаком ананас.

Урожай з куща досягає до 9 кг Прибрати його треба до настання заморозків, оскільки плоди можуть загинути. Смакові якості покращуються після тримісячного зберігання при знижених плюсових температурах.