Дерево-Сад Кизил "Олена" + "Володимирівський" (щеплений)

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1-2 роки: 1-1,5 м
Розмножено: Прищеплено
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Саджанці Дерево-Сад Кизила
Форма рослини: Дерево
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 3-4 м
Висота дорослої рослини: 3-4 м
Місяць дозрівання: Кизил "Олена" - (середній) середина серпня. Кизил "Володимирський" - (середньо-пізній) середина серпня
Колір плодів: Кизил "Олена" - від яскраво-червоних до темно-червоних відтінків. Кизил "Володимирський" - червоний, чорно-червоний, в кінці дозрівання - чорний
Колір мʼякуші: Кизил "Олена" - червоний. Кизил "Володимирський" - темно-червоний
Колір листя: Темно-зелений
Вага плодів: Кизил "Олена" - 5-6 г. Кизил "Володимирський" - 8,5-9,5 г
Смак: Кизил "Олена" - смак плодів солодко-кислий, стиглих - солодкий. Кизил "Володимирський" - кисло-солодкий
Перші плоди: 2-3 рік
Морозостійкість: - 35 °C
Опис

Кизил "Олена" - плоди одновимірні, округло-овальні, блискучі. Колір плоду від яскраво-червоних до темно-червоних відтінків. Середня маса плоду 5,0 г, максимальна, - до 6,0 г, довжина 25,2 мм, ширина 19,5 мм. Шкірка тонка, м'якуш червоний, ніжний, дуже соковитий, середній щільності. Кісточка невелика - 9,0 % від маси плоду.

Сорт середній - дозрівання 10-12 серпня. Перезрілі плоди обсипаються, знімати їх потрібно за декілька днів до повного дозрівання. Смак плодів солодко-кислий, стиглих - солодкий.

Плоди дуже соковиті, придатні для споживання у свіжому вигляді, для переробки на сік, желе, пастилу.

Кизил "Володимирський" - це сорт середньопізнього терміну дозрівання. Плоди кизилу Володимирський великі, дуже привабливі, одномірні, вагою 8,5-9,5 г, блискучі, червоні, чорно-червоні, в кінці дозрівання - чорні, овально-циліндричні,трохи приплюснуті з двох сторін. М'якоть соковита, щільна, смак кисло-солодкий. Дозріває з 15-20 серпня до 1 вересня. Міцність прикріплення плодів дуже хороша. Плоди дозрівають рівномірно, дуже добре прикріплені і після дозрівання довго залишаються на дереві. Урожай з 15-річного дерева 30-35 кг, з 30-річного - 80 кг. Придатні для споживання в свіжому вигляді, заморозки, а також для різних видів технічної переробки (соки, вино, желе, повидло). Ягоди мають високу транспортабельність. Сорт Володимирський зимостійкий, досить посухостійкий, плодоносить щорічно, рясно і рівномірно.