Дерево-Сад Кизил "Видубицький" + "Елегантний" (щеплений)

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1-2 роки: 1-1,5 м
Розмножено: Прищеплено
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Саджанці Дерево-Сад Кизила
Форма рослини: Дерево
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 3-4 м
Висота дорослої рослини: 3-4 м
Місяць дозрівання: Кизил "Видубицький" -(раньо-середній) друга декада липня. Кизил "Елегантний" - (середній) початок серпня
Колір плодів: Кизил "Видубицький" -темно-червоний. Кизил "Елегантний" -на початку дозрівання мають вишнево-червоний колір, при повному дозріванні стають майже чорними
Колір мʼякуші: Кизил "Видубицький" - темно-червоний. Кизил "Елегантний" -темно-червоний
Колір листя: Темно-зелений
Вага плодів: Кизил "Видубицький" - 5-6 г. Кизил "Елегантний" - 4,5-5 г
Смак: Кизил "Видубицький" -соковитий з кислинкою. Кизил "Елегантний" - кисло-солодкий
Перші плоди: 2-3 рік
Морозостійкість: - 28 °C
Опис

Кизил "Видубицький" - сорт був виведений українськими селекціонерами, він відрізняється гарною морозостійкістю, стабільним і рясним плодоношенням. Чьотирьохрічне дерево здатне дати 3-5 кг плодів, а доросле 20-літній – до 60 кг.
Плоди великі масою до 5 - 6 г овально-грушоподібної форми, темно-червоного забарвлення, блискучі. М'якуш темно-червоний, соковитий з кислинкою. Видубицький прекрасний сорт як для вживання в свіжому вигляді, так і для різних видів переробки. Кісточка в плодах цього сорту легко відділяється від м’якоті.
Дерево кизилу сорту Видубицький зростає заввишки до 4 метрів. Плоди, дозріваючи, не обсипаються з дерева. Це дозволяє прибирати весь урожай за один раз. Вступ до плодоношення: 3-4 рік.
Кизил "Елегантний" - дерево заввишки сягає 1,5-2 м, при ширині 2-2,5 м. Крона розріджена, чашоподібної форми, менше, ніж у інших сортів кизилу. Міжвузля укорочені. Пагони визрівають практично повністю.

Плоди: плоди пляшкової форми, з подовженою тонкої шийкою, рівномірно розподілені по всьому дереву. Середня маса плоду 4,5-5,0 г, одномірні за розміром і формою. На початку дозрівання мають вишнево-червоний колір, при повному дозріванні стають майже чорними. Шкірочка блискуча. М'якоть соковита, темно-червоного кольору, у кісточки білувата, ароматна, має освіжаючий кисло-солодкий смак і оригінальний аромат.

Термін дозрівання: початок серпня.