Категорія: | Суджанці Абрикоса |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Бажано запилювач |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Висота дорослої рослини: | 5-6 м. |
Місяць дозрівання: | середина липня. |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | помаранчевий. |
Колір мʼякуші: | помаранчевий. |
Щільність плодів: | щільні. |
Кісточка: | Відокремлюється добре |
Розмір плодів: | великі. |
Вага плодів: | до 100 г. |
Смак: | чудовий. |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 27 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Характеристика: | це сорт, який належить до літніх, відрізняється раннім терміном дозрівання. Плоди мають округлу форму, відрізняються великими розмірами і чудовим смаком. Урожай дозріває в середині липня. Плоди за вагою до 100 грамів. Дерево виростає до 5-6 метрів. |
Це сорт котрий відноситься до літніх, відрізняється раннім терміном дозрівання. Плоди мають округлої формою, відрізняються великими розмірами і чудовим смаком. Урожай дозріває в середині липня. Плоди по вазі до 100 грам. М'якоть має помаранчевим забарвленням, ароматом, солодким смаком. Кісточка добре відділяється від м'якоті. Це ранній сорт, урожай можна збирати в першій половині липня. Дерево виростає до 5-6 метрів у висоту.
Цінність плодів для людського організму
Абрикоси вважаються одними з найбільш корисних фруктів, так як містять в своєму складі практично всі відомі вітаміни (зокрема, вітаміну A в плодах дуже багато, набагато більше, ніж в інших фруктах) і мікроелементи. Поліпшення роботи щитовидки, зміцнення захисних імунних функцій і підвищення гемоглобіну - такі процеси відбуваються в організмі людини при стабільному вживанні цих фруктів в їжу. Велика кількість магнію дозволяє нормалізувати роботу серця, судин. Такі плоди поліпшують мозкову активність і сприяють зниженню холестерину в організмі. Вони містять у собі велику кількість клітковини і при цьому низькокалорійні, що є ідеальним поєднанням для бажаючих скинути швидше обридлі зайві кілограммчіков. Високий вміст заліза в цих сонячних фруктах дозволяє запобігти анемію. А ядра абрикосів ще і володіють глистогінних функцією, хоча про це мало хто знає, а ось в давнину цим властивістю широко користувалися в повсякденному житті.
Цікаві факти
Назва «вірменські яблучка» отримали спочатку абрикоси в Європі, хоча досконально невідомо, звідки вони були завезені. В рівній мірі їх батьківщиною вважається як Вірменія, так і провінція в Китаї. При цьому в Вірменії цей фрукт вважають національним. Абрикоси з'явилися ще за 4000 років до початку н.е., а в Європі цей фрукт опинився завдяки Олександру Македонському, привіз плоди в Грецію. З'їдаючи всього лише близько 200 грамів абрикосів щодня, можна забезпечити свій організм щоденною нормою цінного вітаміну A, якого в цих плодах міститься більше, ніж в будь-яких інших фруктах і овочах. При сушінні абрикоси зовсім не витрачають корисних властивостей, а навіть, навпаки, набувають нові, тому курага вважається найкориснішим сухофруктом.