Категорія: | Саджанці М'яти |
Форма рослини: | Кущ |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 15 см. |
Висота дорослої рослини: | 40–60 см. |
Ширина дорослої рослини: | до 50 см. |
Колір листя: | яскраво-зелене. |
Морозостійкість: | -30 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Колір квітки: | білий. |
Форма листя: | трохи зморщене, зазубрене. |
Аромат квітів: | солодкий аромат. |
Різновид колосистої м'яти, також званої зеленою м'ятою, кучерявою м'ятою або городньою м'ятою. Марокканська м'ята має злегка перцевий смак і м'ятно-свіжий, солодкий аромат.
М'ята марокканська, Mentha Moroccan - м'якша за смаком, ніж перцева м'ята, і особливо добре підходить для використання у стравах. Це різновид колосистої м'яти, також званої зеленою м'ятою, кучерявою м'ятою або городньою м'ятою. Марокканська м'ята має злегка перцевий смак і м'ятно-свіжий, солодкий аромат. Вона містить мало, порівняно з більшістю інших видів м'яти, особливо перцевої м'яти, ментолу, але зате в неї дуже хороший м'ятний аромат. Трава видає освіжаючий, холодний і водночас солодкуватий запах. Рослина цінується не тільки за приємний аромат і смак, а й за корисні для здоров'я властивості. До складу рослини входять вітаміни й органічні кислоти, ефірні олії та ментол, мінеральні компоненти й антиоксиданти. При посадці паростків м'яти у відкритий ґрунт необхідно вибрати сонячне або наполовину затінене місце на ділянці. За тиждень до посадки землю прополюють і видаляють бур'яни, а потім вносять у ґрунт на обраній ділянці суміш із перегною і компосту з додаванням деревної золи. Оскільки марокканська м'ята сильно розростається, на обраній ділянці варто встановити обмежувачі, які не дозволять рослині вийти за межі грядки. На обраній ділянці викопують невеликі ямки по 5 см глибиною, відстань між окремими лунками залишають не менше 15 см. Паростки опускають в ямки й акуратно розправляють коріння, а потім засипають ґрунтом і рясно поливають. На приживлення у марокканської м'яти йде зазвичай 15-20 днів, після цього утворюються нові молоді листки. Оскільки марокканську м'яту вирощують зазвичай для харчового використання, обробляти її хімічними речовинами можна не пізніше, ніж за місяць до збору листя. В іншому разі м'ята стане непридатною для вживання в лікувальних і кулінарних цілях.