Смородина чорна "Чорний Десерт"

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1-2 роки: 0,5-1 м
Розмножено: Черенкування
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Чорна Смородина
Форма рослини: Кущ
Запилення: Самозапильний
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 1,5 м
Висота дорослої рослини: 1,5 м
Стебло: Прямостояче, міцне
Місяць дозрівання: Середина липня
Термін дозрівання: Середньопізній
Колір плодів: Чорний
Вага плодів: 4-6 г
Смак: Солодкий, ароматний, десертний смак
Перші плоди: 2-3 рік
Морозостійкість: - 26 °C
Укриття на зиму: Не потребує
Опис

Запилювачі: сорт самоплідний, тому запилювачів не потребує.

Купити саджанці смородини чорної  Чорний Десерт можете в нашому розсаднику «Київ Сад» за доступними цінами. 

Походження / історія: відносно новий сорт української селекції середньо-пізнього терміну дозрівання, виведений в Інституті садівництва УААН в результаті схрещування сортів Ювілейна Копаня та Селечинська-2.

Опис сорту: Чорний Десерт - десертний сорт чорної смородини середньопізнього терміну дозрівання. Ягоди великі, солодкі, ароматні. Для щорічного отримання високих сталих врожаїв сорт потребує циклічної заміни пагонів, оскільки якість врожаю на 3-ох річних та старших пагонах знижується. Найкращий сорт для свіжого ринку.

Форма: потужний пряморослий кущ.

Розмір: висота і ширина - до 1,5 метра.

Швидкість зростання / сила росту: швидкі темпи зростання - від 25 до 50 см в рік.

Пагони: міцні, прямостоячі, під вагою плодів можуть трохи нахилятися, але потім знову вирівнюються.

Листя: широке, зеленого кольору (нижня частина листа світліша), гладке, з зазубреними краями, ароматне.

Квітки: непримітні невеликі дзвіночки жовто-зеленого кольору.

Час цвітіння: з квітня по травень.

Плоди: великі, чорні , вагою 4-6 грам, з сухим відривом. Шкірочка щільна, пружна, з глянцевим блиском. М'якоть зеленого кольору, має неперевершений десертний смак (дегустаційна оцінка - 9 з 9). Грона середнього розміру, щільно набиті ягодами. Дозрівання грон відбувається в середині липня. Ягоди після дозрівання практично не осипаються, можуть висіти на кущі до 1 місяця.

Збереження плодів: завдяки щільній шкірці ягоди добре зберігаються (при температурі +1 ... + 5 ° C близько двох-трьох тижнів) і мають високу транспортабельність.

Ставлення до світла / інсоляція: рослина надає перевагу сонячним місцям, але переносить і півтінь.

Ґрунт: пухкий, родючий, слабокислий ґрунт.

Переваги: самоплідність; високий рівень засухо- і морозостійкості; стійкість до грибкових захворювань; високовражайність (8-9 тонн з гектару); високотоварний та транспортабельний сорт.

Застосування: ягоди і листя чорної смородини використовують в кулінарії і народній медицині. Чорну смородину вживають у свіжому вигляді, консервують, заморожують і сушать. З ягід чорної смородини готують соки, компоти, джеми, вино, мармелад і соуси.

Кліматична зона / зона морозостійкості: 5 - абсолютно вся територія України (5a - 7b) від Закарпаття (5b - 6b) до Луганська (5a - 5b) і Криму (6a - 7b).

Також Ви можете купити саджанці смородини чорної  в розпліднику самовивозом. Відправляємо саджанці Новою поштою по всій Україні.