Категорія: | Саджанці Абрикоса |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Середина липня-початок серпня |
Термін дозрівання: | Середній |
Колір плодів: | Чорно-фіолетовий |
Колір мʼякуші: | Червоний |
Кісточка: | Відокремлюється погано |
Вага плодів: | 25-35 г |
Смак: | Кисло-солодкий |
Перші плоди: | 3-4 рік |
Морозостійкість: | - 30 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Особливості: | Абрикос+слива |
Гібридний абрикос "Чорний бархат" - це сорт, який має відмінну стійкість до зимових морозів, а квіти добре переносять поворотні заморозки, у разі зміни погоди не опадають. Що дивно, урожайність у таких випадках навіть зростає. На відміну від морозостійкості, посухостійкість середня, тому потребує поливів. Чорний бархат частково самоплідний, тому для підвищення врожайності добре мати по сусідству запилювачі. У ролі можуть виступати алича, зливу, терн. Через 3–4 роки, після посадки очікується перших ягід. У південних регіонах урожай дозріває в середині липня, далі на північ - на початку серпня.
Купити саджанці гібридного абрикоса Чорний бархат можете в нашому розсаднику «Київ Сад» за доступними цінами.
Плоди Чорного оксамиту крупніші за ягід аличі, але дрібніші, ніж у абрикоса (25-35 г), кругло-овальної форми і чорно-фіолетового кольору. Шкірка навпомацки нагадує оксамит. У ягоди дрібна, але погано відділяється кісточка. Ця якість дісталася гібриду від аличі. М'якуш червоний, соковитий, солодко-кислий, дуже приємний смак, має легкий аромат абрикосу. Гарна транспортабельність. Зібрані трохи недозрілими, ягоди можуть зберігатися в підвалі, що провітрюється 3-4 місяці. Має важливу гідність — хорошу стійкість до основних видів грибкових захворювань. Якщо садівник захоче посадити у себе цей абрикос, щоб у наступні роки дивувати сусідів та друзів незвичайною ягодою, то в першу чергу йому необхідно підібрати потрібне місце. Захищене від холодних північних вітрів, добре освітлене місце у південній або південно-західній частині ділянки, на невеликому схилі – це найкращий варіант для посадки абрикосу Чорний бархат. Крім того, місце не повинно бути сирим, а ґрунт кислим. У тяжкому ґрунті абрикос виросте, але врожаєм не порадує, тому краще знайти для нього ділянку з більш пухкою землею. І не можна забувати про сусідів, які запилюють абрикос, сприятимуть утворенню великої кількості зав'язей, а в результаті отримання високого врожаю.
Також Ви можете купити саджанці гібридних абрикосів в розпліднику самовивозом. Відправляємо саджанці Новою поштою по всій Україні.
Рекомендації щодо вирощування:
- Під час посадки дерев рекомендуємо додавати корневін для кращої приживлюваності рослини.
- Під час посадки токож потрібно додати добриво Осмокот, яке буде стимулювати ріст та підвищить врожайність.
- Також для кращого росту можна використовувати гумат для вегетації, а для плодів Гумат Калію
- Весною потрібно підрізати дерева, зрізати сухенькі, маленькі, зайві гілочки. Зрізи потрібно замозувати садовим варом, щоб не випаровувалась волога.
- До розпускання бруньок рано на весні потрібно обробляти брунькою, або препаратом 30 Д чи 30 В. Ці препарати допоможуть боритися зі шкідниками які зимують в рослині.
- Також до розпускання бруньок можна обробити мідним купоросом, щоб запобігти розвитку різних хвороб.
- Влітку повторно проводяться обробки, щоб рослина не звикала до препаратів, їх потрібно змінювати. І в теплий період гарно будуть діяти хорус (від хвороб) та твікс (від шкідників).
- В осінній період після скидання листя потрібно обробляти залізним купоросом, який буде боротися з хворобами.
- Для боротьби зі шкідниками в землі, а точніше із хрущем використовуйте препарат Атака хрущ або Антихрущ.
- Також рекомендуємо використовувати препарат Федерал або Антибур'ян від бур’янів.
На нашому сайті можна купити якісні саджанці, які ми вирощуємо для Вас. Також Ви знайдете розділ з насінням овочів та квітів, якість перевіряли особисто. Також рекомендуємо переглянути наші цибулини квітів та різні ягідні кущі.