Категорія: | Саджанці Глоду |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Самозапильний |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-8 м |
Наявність колючок: | Присутні |
Місяць дозрівання: | Серпень-вересень |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Червоно-коричневого кольору |
Врожайність: | 10-15 кг |
Вага плодів: | 15-17 г |
Смак: | Кисло-солодкий |
Перші плоди: | 3-4 рік |
Морозостійкість: | -30 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Глід звичайний являє собою великий чагарник або невелике деревце з несиметричною кроною, що досягають у висоту 3-8 м, рідко до 12 м. Кора старих гілок світло-сіра; гілки оливково-або червонувато-коричневі; молоді пагони м'яко-волосисті, пізніше голі. Колючки довжиною 0,6-2,5 см, у культурних екземплярів нечисленні, іноді є також листяні колючки.
Купити саджанці глоду звичайного можете в нашому розсаднику «Київ Сад» за доступними цінами.
Нирки яйцевидно-округлі, довжиною 2-3 мм. Листя - голі, тонкі, на початку папероподібні, потім досить щільні, з верхньої сторони темно-зелені, з нижньої - світло-зелені, в контурі зворотнояйцеподібні, довжиною 2-6 см, шириною 2-5 см; нижнє листя цілісні, лише на вершині зубчасті, інші - трилопатеві, лопаті частіше тупі, рідше гоструваті, городчато-зубчасті, рідше острозубчасті, середня іноді тринадрізна; на неплодоносних пагонах - більші, ширші і глибше розсічені, 3-5-роздільні. Черешки повстяно-опушені, довжиною 0,8-2,0 см.
Суцвіття прямостоячі, рідкісні, 6-12-квіткові, з довгими голими осями і квітконіжками. Квітки діаметром 12-15 см, білі або рожеві; чашолистки широкі, овально-трикутні, розпростерті; тичинок 18-20, з червоними пильовиками; стовпчиків 2, рідше 3.
Плоди еліпсоїдальні, яйцеподібні або майже кулясті, неясно граністі, червоного або червоно-коричневого кольору, рідше жовті або білуваті, діаметром 7-10 мм, соковиті. Кісточки в числі 2-3, довжиною до 7 мм, шириною 5-6 мм, опуклі, з 2-3 борозенками зі спинного боку і плоскі, звивисто борозенчасті з черевного боку.
Також Ви можете купити саджанці глідів звичайних в розпліднику самовивозом. Відправляємо саджанці Новою поштою по всій Україні.
Рекомендації щодо вирощування:
- Під час посадки дерев рекомендуємо додавати корневін для кращої приживлюваності рослини.
- Під час посадки також потрібно додати добриво Осмокот, яке стимулюватиме ріст і підвищить врожайність.
- Для кращого росту можна використовувати гумат для вегетації, а для плодів — Гумат Калію.
- Навесні потрібно підрізати дерева, зрізати сухі, маленькі, зайві гілочки. Зрізи необхідно замазати садовим варом, щоб не випаровувалась волога.
- До розпускання бруньок рано навесні потрібно обробляти брунькою або препаратом 30 Д чи 30 В. Ці препарати допоможуть боротися зі шкідниками, які зимують у рослині.
- Також до розпускання бруньок можна обробити мідним купоросом, щоб запобігти розвитку різних хвороб.
- Влітку проводяться повторні обробки, щоб рослина не звикала до препаратів. Їх потрібно змінювати. І в теплий період добре будуть діяти хорус (від хвороб) і твікс (від шкідників).
- Якщо на ваших деревах вже є плоди, які скоро можна буде вживати, то для такої обробки дерев чудово підходить біопрепарат Актофіт.
- В осінній період, після скидання листя, потрібно обробляти дерева залізним купоросом, який бореться з хворобами.
- Для боротьби зі шкідниками в землі, зокрема з хрущем, використовуйте препарат Атака хрущ або Антихрущ.
- Також рекомендуємо використовувати препарат Федерал або Антибур'ян для боротьби з бур'янами.
На нашому сайті можна придбати якісні саджанці, які ми вирощуємо для вас. Також ви знайдете розділ з насінням овочів і квітів, якість яких ми перевіряли особисто. Також рекомендуємо переглянути наші цибулини квітів і різні ягідні кущі. Для розкішної клумби можна посадити Багаторічні квіти — це найкращий вибір для багаторічної краси.
Рекомендуємо також звернути увагу на наш асортимент плодових гібридів. Це рослини, отримані внаслідок схрещування різних плодових культур. Такі гібриди поєднують найкращі якості батьківських форм: більшу врожайність, покращений смак, підвищену стійкість до хвороб і морозів.