Жимолость "Бакчарська ювілейна"

Опис саджанця
Висота саджанця:
  • 1 рік: 20-30 см
Розмножено: Черенкування
Будь ласка, виберіть продукт
Артикул
Вік рослини
Хар-ка
Ціна
Кількість:
-
+
Опис сорту
Категорія: Жимолость
Форма рослини: Кущ
Запилення: Потребує запилювача
Грунт: Нейтральний
Місце посадки: Сонце/Напівтінь
Інтервал посадки: 1,5 м
Висота дорослої рослини: 160 см
Місяць дозрівання: кінець Травня
Термін дозрівання: Ранній
Врожайність: 3-4 кг
Вага плодів: 1-1,8 г
Смак: Кисло-солодкий, приємний, майже без кислоти
Перші плоди: 1-2 рік
Морозостійкість: -40 °C
Укриття на зиму: Не потребує
Особливості: Російська селекція
Опис

Кущ має округлу, широку форму, він середньорослий, близько 1,6 метра заввишки і 1,2 метра завширшки. Основні гілки прямі, сильні, з червоно-бурою корою, позбавленої опушенності. Листя ледь помітно витягнуті, темно-зелені, з матовою, слабоопушённой поверхнею, щільної фактури. Невеликі блідо-жовті квіти з'являються на всьому протязі травня, в залежності від регіону. 

Повне дозрівання плодів припадає на кінець червня, причому плодоносити кущі починають рано, іноді вже на третій рік після посадки. Відносним недоліком є ​​розтягнуте в часі, недружнє дозрівання. Ягоди великі, традиційно для цієї культури подовжено-овальні, із середньою вагою близько 1,5 г.

 Смак кисло-солодкий, приємний, майже позбавлений гіркуватості, так характерної для багатьох жимолостей. З одного куща можна зібрати від 3-х до 4-х кг плодів: це один з найбільш врожайних сортов. Відмічається, що вона здатна непогано плодоносити навіть в умовах південних, більш посушливих і високотемпературних регіонів. 

Від багатьох інших жимолостей її вигідно відрізняє розташування ягід на гілках: вони ростуть компактними групами, що значно полегшує збір. Через розтягнутості дозрівання рекомендується зняття врожаю в 2-3 прийоми. Завдяки міцній шкірці, ягоди можна транспортувати на середні відстані і зберігати в холоді близько тижня. 

Кращими запилювачами для сорту селекціонери називають Сільгінку, а також Бакчарскій велетень і Восторг. Ягоди Бакчарской Ювілейній можна з усією впевненістю назвати універсальними. Велику їх частину вживають в свіжому вигляді, але також сушать, заморожують, роблять з них консервацію, джеми і варення. Використовують також в якості непоганого сировини для домашнього вина. Плоди багаті різними вітамінами і мікроелементами.