Категорія: | Саджанці цитрусових рослин |
Форма рослини: | Дерево |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце |
Висота дорослої рослини: | 1,5-2 м |
Місяць дозрівання: | Кінець вересня |
Термін дозрівання: | Ранній |
Колір плодів: | Жовтувато-жовтогарячий |
Колір листя: | Зелений |
Вага плодів: | 70-130 г |
Смак: | Відмінний збалансований смак, в якому насолода чудово відтіняється кислинкою |
Перші плоди: | 3-4 рік |
Морозостійкість: | + 15-20 °C |
Особливості: | Кімнатна рослина |
Характеристика: | Гібрид мандарина та апельсина |
Marisol – ранній іспанський сорт, який, ймовірно, стався внаслідок спонтанної мутації клементину “Оровал”. "Марисоль" дозріває на два тижні раніше клементину "Орував".
Це - чудовий виробник найпрекрасніших плодів, який нагадує плід 'Oroval'. Однак він дозріває 15-20 днями раніше, наприкінці вересня, у той самий час як мандарин Unshiu 'Owari', що призвело до його масивного культивування в Іспанії (майже 35% всього виробництва клементинів) і падіння культивування мандарину Unshiu.
РОСЛИНА
- Особливості дерева: енергійне, високе, тернисте дерево з короткими гілками, що формують щільну корону.
- Листя: ланцетної форми, із загостреним кінчиком, досить дрібні, зеленого кольору
- Квіти: Квітки ніжного білого кольору випромінюють чудовий аромат під час цвітіння.
ФРУКТИ
- Форма: Плоди мають округлу форму та досить великі за розміром (5,5-7 см), при цьому важать від 70 до 130 грамів.
- Шкірка: Тонка (3 – 5 мм) жовтувато-жовтогаряча шкірка дуже ароматна, т.к. багата на ефірні масла.
- М'якуш: дуже м'який, соковитий (до 55% маси плоду), злегка кислий з 8,8% цукрів, 1,3% кислот, і зазвичай містить 2 кісточки.
- Смак: відмінний збалансований смак, в якому насолода чудово відтіняється кислинкою.
СЕЗОН КОЛІРУВАННЯ ТА ДОЗРІВАННЯ
Сезон дозрівання: Дозріває вже наприкінці вересня. При збиранні врожаю плід необхідно зрізати, тому що філіжанка, як правило, залишається на ніжці.
Сезон цвітіння: припадає зазвичай на весну.
"Марисоль" ідеально підходить для вирощування у закритих приміщеннях.
Купити саджанці клементина Марісоль Манд можете в нашому розсаднику «Київ Сад» за доступними цінами. Також Ви можете купити саджанці клементинів в розсаднику самовивозом. Відправляємо саджанці Новою поштою по всій Україні.
Рекомендації щодо вирощування:
- Під час посадки дерев рекомендуємо додавати корневін для кращої приживлюваності рослини.
- Під час посадки також потрібно додати добриво Осмокот, яке стимулюватиме ріст і підвищить врожайність.
- Для кращого росту можна використовувати гумат для вегетації, а для плодів — Гумат Калію.
- Навесні потрібно підрізати дерева, зрізати сухі, маленькі, зайві гілочки. Зрізи необхідно замазати садовим варом, щоб не випаровувалась волога.
- До розпускання бруньок рано навесні потрібно обробляти брунькою або препаратом 30 Д чи 30 В. Ці препарати допоможуть боротися зі шкідниками, які зимують у рослині.
- Також до розпускання бруньок можна обробити мідним купоросом, щоб запобігти розвитку різних хвороб.
- Влітку проводяться повторні обробки, щоб рослина не звикала до препаратів. Їх потрібно змінювати. І в теплий період добре будуть діяти хорус (від хвороб) і твікс (від шкідників).
- Якщо на ваших деревах вже є плоди, які скоро можна буде вживати, то для такої обробки дерев чудово підходить біопрепарат Актофіт.
- В осінній період, після скидання листя, потрібно обробляти дерева залізним купоросом, який бореться з хворобами.
- Для боротьби зі шкідниками в землі, зокрема з хрущем, використовуйте препарат Атака хрущ або Антихрущ.
- Також рекомендуємо використовувати препарат Федерал або Антибур'ян для боротьби з бур'янами.
На нашому сайті можна придбати якісні саджанці, які ми вирощуємо для вас. Також ви знайдете розділ з насінням овочів і квітів, якість яких ми перевіряли особисто. Також рекомендуємо переглянути наші цибулини квітів і різні ягідні кущі. Для розкішної клумби можна посадити Багаторічні квіти — це найкращий вибір для багаторічної краси.
Рекомендуємо також звернути увагу на наш асортимент плодових гібридів. Це рослини, отримані внаслідок схрещування різних плодових культур. Такі гібриди поєднують найкращі якості батьківських форм: більшу врожайність, покращений смак, підвищену стійкість до хвороб і морозів.