Категорія: | Плодові гібриди |
Форма рослини: | Дерево |
Запилення: | Бажано запилювач |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Висота дорослої рослини: | 2-3 м. |
Місяць дозрівання: | третя декада серпня. |
Термін дозрівання: | Середньопізній |
Колір плодів: | при дозріванні з блідо-зеленого він стає жовтим і покривається червоними плямами. |
Колір мʼякуші: | рожевий. |
Щільність плодів: | щільні. |
Кісточка: | Відокремлюється добре |
Розмір плодів: | великі. |
Вага плодів: | 50-70 г. |
Смак: | чудовий, унікальний і висока насолода обумовлені підвищеним вмістом цукрів. |
Перші плоди: | 2-3 рік |
Морозостійкість: | - 27 °C |
Укриття на зиму: | Не потребує |
Особливості: | слива + абрикос. |
Характеристика: | слива + абрикос. Середньо-пізній сорт. Плоди великі, масою 50-70 г. Мають незвичайним, особливим смаком і ароматом, вважаються одними з найбільш солодких. Стійкі до хвороб. |
Плуот ДАПЛ Денді (Dapple Dandy) - є сливово-абрикосовим гібридом німецької селекції, отриманим при схрещуванні 1/4 абрикоса і 3/4 сливи. Велику популярність і популярність йому приніс особливий, незвичайне забарвлення шкірки - при дозріванні з блідо-зеленого він стає жовтим і покривається червоними плямами. Сорт середньо-пізнього строку дозрівання, збір врожаю починається вже в третій декаді серпня.
На такий плід неможливо не звернути уваги, і хоч на перший погляд він може здатися не дуже привабливим, цікава забарвлення викликає бажання його придбати. А ті, хто спробував вершкову рожеву м'якоть плоду, стають його відданими шанувальниками. Через такого оригінального забарвлення гібрид іноді називають «яйцем динозавра».
Плоди круглої форми, великі, масою 50-70 г, мають соковиту рожеву м'якоть з дуже приємною структурою і маленькою кісточкою. Вони володіють незвичайним, особливим смаком і ароматом, вважаються одними з найбільш солодких серед кісточкових плодів. Їх чудовий, унікальний смак і висока насолода обумовлені підвищеним вмістом цукрів.
Цей сорт входить в топ-5 найсмачніших абрикосово-сливових гібридів. 70% своїх якостей він отримав від сливи і 30% від абрикоса, така пропорція дозволила отримати яскравий, незабутній смак. Незвичайне забарвлення, чудовий, унікальний смак, приємна соковитість, добре зберігання і транспортабельність надають товарності плодів.
Дерева високоврожайні, скороплідні, вже на 2-3 рік вступають в плодоношення, стійкі до хвороб, можуть успішно вирощуватися і плодоносити практично у всіх регіонах України.