Категорія: | Саджанці Дерево-Сад Абрикоса |
Форма рослини: | Дерево |
Грунт: | Нейтральний |
Місце посадки: | Сонце/Напівтінь |
Інтервал посадки: | 3-4 м |
Висота дорослої рослини: | 3-4 м |
Місяць дозрівання: | Абрикос "Голд Річ" - (ранньо-літній) початок липня. Абрикос"Біг Ред" - (середньо-літній) друга половина липня |
Колір плодів: | Абрикос "Голд Річ" - світло – оранжевий, з незначним червоним рум’янцем. Абрикос"Біг Ред" - яскраво-червоний |
Колір мʼякуші: | Абрикос "Голд Річ" - темно – помаранчевий. Абрикос"Біг Ред" - ніжно-помаранчевий |
Колір листя: | Яскраво-зелений |
Вага плодів: | Абрикос "Голд Річ" - 60-150 г. Абрикос"Біг Ред" - 80-100 г |
Смак: | Абрикос "Голд Річ" - солодкий. Абрикос"Біг Ред" - солодкий |
Перші плоди: | 3-4 рік |
Морозостійкість: | - 28 °C |
Абрикос "Голд Річ" - сорт виведений в 1971 р, американської селекції. Дерево середньоросле, утворює широку розкидисту крону. Плоди абрикоса красиві, овальні, трохи приплюснуті з боків, середньою масою 60 – 90 гр. Поодинокі досягають 150 гр. Десертного призначення, обидві половинки дозрівають одночасно. М’якоть темно – помаранчева, щільна, з легким ароматом, смачна. Кісточка середня, добре відділяється від м’якоті, ядро не солодке. Шкірочка світло – оранжева, з незначним червоним рум’янцем. В плодоносіння вступає на 3 рік, стійкий до моніліозу, толерантний до Шарке, дірчастої плямистості. Ранні терміни дозрівання, плоди досягають стиглості на початку липня. Сорт надзвичайно урожайний.
Абрикос"Біг Ред". Дозріває абрикос сорту Біг Ред у другій половині липня. Особливістю абрикосу сорту “Біг Ред” є яскраво-червоне забарвлення, яке надає товарного вигляду та гарної транспортабельності. Цей сорт вивели спеціально для промислових цілей. Зібрані абрикоси можуть зберігатись до тижня, не втрачаючи свого товарного вигляду. Плоди добре тримаються на гілках. М'якуш плода щільний, соковитий і ароматний. Взяті з розплідника саджанці абрикоса можна садити навесні, або восени, в період закінчення, або вегетації, що ще не почався. Саджанець має добре укорінитися до заморозків. Можна успішно вирощувати абрикос цього сорту на території України, оскільки рослина стійка до захворювань та добре переносить холодні зими.
Абрикос богатий на вітаміни групи В, А і С, а також містить вітамін Е. До складу плоду абрикоса входять такі мікроелементи, як: залізо, калій, магній, фосфор, йод і натрій. Абрикоси є чудовим джерелом бета-каротину, завдяки чому покращують зір. Вживання в їжу плодів абрикосу допомагає знизити кров'яний тиск, зменшує ризик виникнення інсульту, збільшує рівень гемоглобіну, знижує концентрацію холестерину. Чинить позитивний вплив також на систему травлення, підшлункову залозу, покращує пам'ять. Кісточки абрикоса також придатні для вживання в їжу і мають цілий набір корисних речовин. Абрикос можна їсти свіжим, а можна приготувати з нього компоти, варення чи засушити. Також плоди можна додати до каші, десерту або навіть згасити з м'ясом. Абрикоси можуть стати чудовим доповненням до багатьох страв.